Rulouri de bacon cu caramel. Cea mai bună rețetă de mic dejun

16.09.2022, 21:12

Cine spune că micul dejun trebuie să fie complicat? Această rețetă rapidă și ușoară de mic dejun este foarte simplu de preparat. Renunțați la cereale și pâine prăjită și dați startul dimineții cu această rețetă rapidă. Cum poți face rulourile cu scorțișoară și mai bune? Adăugați bacon și caramel, desigur! Aceste rulouri lipicioase și apetisante vor deveni rapid vedeta micului dejun.

Bacon. Vă place la micul dejun, așa că de ce să nu încercați această rețetă cu șuncă pentru aperitive, cine și deserturi, de asemenea? De la rețete clasice de mic dejun cu șuncă la dulciuri și salate cu șuncă, veți adora aceste noi moduri de a aduce acasă șunca.

Șunca și rulourile cu scorțișoară sunt ambele parte a unui mic dejun epic, dar le-ați mâncat vreodată împreună? Odată ce ai gustat aceste bombe de arome sărate și dulci, nu vei mai vrea să te întorci înapoi!

Rulouri de bacon cu caramel

Este oficial, aceasta este cea mai bună rețetă de mic dejun. Combină două favorite: bacon crocant și rulouri cu scorțișoară și caramel. Poți servi această rețetă cu bacon și ca desert, dar îi va scoate pe toți din pat mult mai repede dimineața dacă vor simți mirosul acestor rulouri dulci și savuroase care se coc.

Ingrediente

  • 8 felii de șuncă
  • ¾ cană de zahăr brun ambalat
  • ½ cană de unt, topit
  • ¼ cană de sirop de porumb de culoare deschisă
  • ¾ cană de nuci pecan tocate
  • ⅔ cană de zahăr brun ambalat
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 2 pâini de 16 uncii de aluat de pâine albă congelată sau aluat de ruladă dulce, decongelate
  • 6 linguri de unt, înmuiat
  • ¾ ceașcă de stafide (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 400°F. Tapetați cu folie de aluminiu o tavă de copt de 15×10 inch. Așezați șunca în tava pregătită. Coaceți 15 minute sau până când devine crocantă; scurgeți pe prosoape de hârtie. Tăiați grosier baconul.

Ungeți o tavă de copt de 13×9 inci. Într-un castron mediu, combinați 3/4 cană de zahăr brun, untul topit și siropul de porumb. Se amestecă în nuci pecan și jumătate din bacon. Întindeți amestecul în tava pregătită.

Amestecați 2/3 cană de zahăr brun și scorțișoară. Pe o suprafață ușor făinată, se rulează fiecare pâine de aluat într-un dreptunghi de 12×8 inch, oprindu-se pentru a lăsa aluatul să se relaxeze dacă este necesar. Se unge cu unt înmuiat. Se presară cu restul de bacon, zahăr brun cu scorțișoară și, opțional, stafide.

Înfășurați strâns fiecare dreptunghi în spirală, pornind de la o parte lungă, și închideți cusătura. Se taie fiecare în opt felii; se așază deasupra amestecului de nuci pecan din tavă. Se acoperă și se lasă să crească într-un loc cald până când își dublează aproape dimensiunea (1 oră).

Preîncălziți cuptorul la 375°F. Se coace 25-30 minute sau până când devine auriu. Dacă este necesar, pentru a preveni rumenirea excesivă, se acoperă ușor cu folie de aluminiu în ultimele 10 minute. Se lasă să se răcească în tavă pe un grătar de sârmă 5 minute. Se răstoarnă rulourile pe un platou. Se servesc calde.

 

citește și...