Clătite olandeze cu ouă prăjite și ciuperci. Rețetă pentru mic dejun

04.09.2022, 22:05

Toamna a sosit cu adevărat. Diminețile mai întunecate ale sezonului și temperaturile mai scăzute necesită mese reconfortante care să ajute la ruperea postului – cele precum cele 30 de feluri de mâncare încălzitoare pe care le-am adunat pentru dvs. mai jos.

 

Când temperaturile scad, singurul lucru care pare să ne scoată dimineața din pat este promisiunea unui mic dejun de toamnă gustos.

Ei bine, asta, și poate și o cafea clasică cu lapte cu mirodenii de dovleac sau o altă băutură de toamnă. Cu o combinație câștigătoare de cofeină și un fel de mic dejun de sezon, a profita la maximum de fiecare zi de toamnă devine mult mai probabilă.

Clătite olandeze cu ouă prăjite și ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cană (60 ml) ulei de măsline extravirgin infuzat cu usturoi sau ulei de măsline extravirgin
  • 150 g de ciuperci brune elvețiene
  • 1 linguriță de frunze de cimbru, plus crenguțe de cimbru în plus pentru a servi
  • 2 ouă

Sos de roșii

  • 1/2 cană (75g) de făină simplă
  • 2/3 cană (165 ml) de lapte
  • 1 cană (80g) parmezan ras fin
  • 20 g de unt nesărat

METODĂ DE PREPARARE

1.Puneți două tigăi mici de cuptor (sau o tigaie mare de cuptor) în cuptor și preîncălziți la 240°C.
2.Pentru clătitele olandeze, puneți ouăle, făina, laptele și parmezanul într-un robot de bucătărie. Se condimentează, apoi se bate timp de 1 minut sau până se obține o compoziție omogenă. Scoateți tigăile din cuptor și împărțiți untul între tigăi pentru a le unge. Împărțiți aluatul între tăvi, apoi readuceți imediat la cuptor. Coaceți timp de 15 minute sau până când sunt aurii și umflate
3.Între timp, încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ciupercile, asezonați și gătiți, amestecând, timp de 2-3 minute, până când devin aurii. Adăugați cimbrul și gătiți, amestecând, pentru încă 1 minut sau până când sunt fragede. Scoateți ciupercile și lăsați-le deoparte.

4.Adăugați restul de 1 lingură de ulei în tigaie, apoi spargeți cu grijă ouăle și prăjiți-le până când albușurile sunt abia fierte sau până când sunt gătite după gustul dvs.
5.Serviți clătitele Dutch baby în tigăi acoperite cu un ou, ciuperci crenguțe de cimbru suplimentare și sos de roșii alături.

citește și...