Brioșe cu ouă. Micul dejun perfect

14.07.2022, 16:45

Micul dejun poate fi cea mai importantă masă a zilei și una dintre preferatele noastre, dar este și una dificilă! Trebuie să venim cu idei pentru micul dejun înainte de a bea o cafea și asta este, ei bine, poate părea o sarcină foarte grea. Dacă și tu ești în aceeași situație, nu-ți face griji!

Brioșe ușoare cu ouă pentru micul dejun – Micul dejun perfect! Atât de delicioase! Coaceți ouăle amestecate și legumele la 190 C pentru 20 min.

Această rețetă ușoară de brioșe cu ouă pentru micul dejun este o opțiune ușor de luat și dus pentru diminețile aglomerate. Mâncăm ouă cam în fiecare dimineață pentru că sunt o sursă bună de proteine și o modalitate excelentă de a începe ziua. Există idei nesfârșite de mic dejun cu ouă. Îmi place această rețetă distractivă de mic dejun pentru că o puteți pregăti în câteva minute și o puteți personaliza cu orice legume vă plac sau aveți la îndemână.

INGREDIENTE

  • Legume: ardei gras, broccoli, morcov, ceapă. De asemenea, puteți adăuga orice alte legume pe care le aveți la îndemână, cum ar fi spanac, ciuperci sau roșii
  • Ouă întregi: Folosiți ouă organice crescute la pășune pentru cea mai bună aromă și nutriție.
  • Brânză: Eu am folosit brânză cheddar, dar puteți folosi brânza preferată, sau o puteți omite pentru Paleo și Whole30.
  • Condimente: o linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat.
  • Șuncă: Este opțională, dar adaugă multă aromă.

CUM SĂ FACI BRIOȘE PENTRU MICUL DEJUN

Preîncălziți cuptorul la 190 C. Tapetați o tavă de brioșe cu forme de silicon pentru brioșe sau cu folii de hârtie. Dacă nu folosiți forme de brioșe, asigurați-vă că pulverizați tava de brioșe cu spray de gătit.
Prăjiți ardeii, morcovii tocați mărunt și ceapa într-o tigaie la foc mediu, până se înmoaie.
Într-un castron mare de amestecare spargeți ouăle și bateți-le ușor cu un tel (nu le bateți prea mult dacă doriți să aveți brioșe cu ouă pufoase). Adăugați sarea și piperul, după gust, și bateți pentru a le combina.
Adăugați legumele sotate (sau amestecați-le cu legumele preferate) în ouăle bătute și amestecați-le pentru a le combina. Dacă doriți, puteți adăuga și niște bacon fărâmițat-copt.
Umpleți fiecare formă de brioșe cu amestecul de ouă cu legume, astfel încât fiecare să fie umplută până la aproximativ 3/4. Aveți grijă să nu umpleți prea mult fiecare formă de brioșă. Poți adăuga brânză în plus și poți acoperi fiecare cupă cu aproximativ 1 lingură de brânză rasă fiecare.
Coaceți la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când brioșele sunt bine așezate, gătite și sunt ușor aurii. Se vor umfla în cuptor, dar se vor scufunda la răcire. Lăsați brioșele să se răcească în tavă, deasupra unui grătar de sârmă, timp de aproximativ 5 minute înainte de a le scoate.

 

citește și...