Ruby, mesaj tranșant pentru divele care folosesc filtre de înfrumusețare. “Nu vă mai mințiți cu fețele astea”
Ruby a transmis un mesaj tranșant persoanelor care folosesc filtre de înfrumusețare pe rețelele de socializare. Vedeta a ales din greșeală un filtru care i-a schimbat fizionomia foarte mult, moment în care s-a enervat și a transmis un mesaj celor care intenționează să devină alte persoane, potrivit spuselor ei.
Astăzi, totuși, din ce în ce mai mulți tineri – și în special adolescentele – folosesc filtre care le „înfrumusețează” aspectul și promit că vor oferi look-uri asemănătoare modelelor prin ascuțirea, micșorarea, îmbunătățirea și recolorarea fețelor și a corpului.
Multe vedete din România, dar și celebrități internaționale aleg să folosească filtre pe rețelele de socializare. Ruby este una dintre artistele care preferă să se posteze naturală și spune că se iubește așa cum este. Mai mult, vedeta condamnă persoanele care își schimbă fizionomia cu ajutorul aplicațiilor de beauty online.
Ruby, mesaj acid pentru dive
Ruby a transmis un mesaj un mesaj acid divelor care se ascund sub spatele unui filtru de înfrumusețare, chiar dacă au apelat la operații estetice.
“Doamne! De aia nu înțeleg filtrele astea, că arat așa și de fapt nu arat așa. Nu vă mai mințiți cu fețelele astea pentru că după aia nu o să vă mai placă de voi, adică îmi place așa mult de mine așa și după nu o să mai îmi placă e mine normal. Deci eu am pus filtrul ălă din greșeală, doamne. Nu vă mai prostiți, iubiță-vă așa cum sunteți voi. Sincer, eu nu aș putea să stau cu filtre, nu aș mai putea să mă iubesc naturală.”, le-a transmis Ruby celor din mediul online.
Rețelele sociale au un impact negativ asupra sănătății mintale
Efectele dăunătoare ale comparării vieții tale reale cu fotografiile editate de pe rețelele sociale au fost bine documentate. Imaginile filtrate și photoshopate stabilesc un standard nerealist pentru ceea ce arată „atractiv”. De înțeles, privirea la corpurile aparent perfecte ale oamenilor ne poate face să ne simțim prost față de al nostru. De la scăderea stimei de sine până la declanșarea problemelor legate de imaginea corpului, aceste filtre au fost un subiect sensibil pentru mulți, în special pentru tinerele adolescente care petrec online între 8 și 9 pe zi.
Cercetările au stabilit anterior că utilizarea rețelelor sociale are un impact negativ asupra sănătății mintale, crescând riscul de anxietate, insatisfacție corporală, stima de sine scăzută, depresie și gânduri suicidare, subliniază medicul Mariam Adegoke GP și fondatorul Adegoke Wellness Clinic.
„Într-un studiu special, rezultatele au arătat că manipularea selfie-urilor (adică prin utilizarea filtrelor) a dus la preocupări mai mari legate de corp. Și, într-un număr de douăzeci și doi, cei care sunt nemulțumiți de imaginea lor au mai multe șanse să folosească un filtru, întărind și mai mult credința negativă că modul în care arată nu este suficient de bun”, explică medicul Mariam Adegoke.