România va avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei

27.09.2021, 11:30
România va avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei
România va avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei

Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei – o bancnotă în valoare de 20 de lei, care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu. Lansarea acestei bancnote de 20 de lei a fost amânată de Banca Națională din cauza pandemiei și că, probabil, aceasta va fi pusă în circulație spre finalul anului.

România va avea o nouă bancnotă din toamna acestui an. Este vorba despre prima prima bancnotă pe care apare chipul unei femei, o bancnotă în valoare de 20 de lei, care o va înfățișa pe Ecaterina Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondia, a anunțat europarlamentarul Corina Crețu.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a menționat pentru Hotnews, că lansarea acestei bancnote de 20 de lei a fost amânată de Banca Națională din cauza pandemiei și că, probabil, aceasta va fi pusă în circulație spre finalul anului.

România va avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei. Ce a spus Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu a comentat pe contul său de socializare despre apariția primei banconte din Rom=ânia care va avea pe ea chipul unei femei.

”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării.  Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote” – grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu. Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu în mediul online.

citește și...