O bancă va dispărea de pe piața din România! Ce s-a întâmplat

11.07.2019, 18:02
O bancă va dispărea de pe piața din România! Ce s-a întâmplat

O bancă va dispărea definitiv de pe piața din România. Anunțul oficial a fost făcut miercuri, după ce autoritățile au aprobat schimbarea. 

Astfel, potrivit Știrilor Pro TV, Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, a fost achiziționată de First Bank, deținută de fondul de investiții american J.C. Flowers & Co.

Tranzacția s-a finalizat miercuri, după ce au fost obținute toate aprobările necesare de la Banca Națională a României și a Consiliului Concurenței. 

„Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă de creștere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunități ce derivă din acest eveniment de referință: know-how-ul colegilor noștri de la Bank Leumi România, experiența acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienții acestei bănci, pe care așteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziție va transforma First Bank într-un partener bancar mai puternic și mai relevant pentru toți clienții noștri actuali și viitori, prin contribuția pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare”, a declarat Dominic Bruynseels, președinte executiv al First Bank.

 

citește și...