România s-a calificat în finala Eurovision 2022! WRS a cucerit publicul de la Torino cu melodia „Llamame”

14.05.2022, 17:13

WRS a reușit să impresioneze la Eurovision 2022 cu piesa  „Llamame” și a făcut un adevărat spectacol pe scena din Torino. Cântărețul este foarte fericit pentru prestația sa și speră la un loc mai bun în finală. După anunțarea listei complete a finaliștilor Eurovision 2022, WRS a trimis un mesaj de mulțumire pe conturile sale de socializare.

România a avut unul dintre cele mai impresionante seriale la Eurovision Song Contest la începutul acestui secol. De la introducerea semifinalelor (acestea au devenit două semifinale în 2008), țara a ratat pentru prima dată bătălia finală doar în 2018 (pe lângă descalificarea din 2016).

România va intra în prima parte a finalei Eurovision 2022 sâmbătă, 14 mai, de pe poziția cu numărul 2.

România s-a calificat în finala Eurovision 2022!

„Suntem în finală! Vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat! ”, a scris artistul care a reușit să conducă România în finala Eurovision 2022.

„Mă bucur că jurații au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat și au promovat-o pe rețelele de socializare, iar astăzi au votat românii din diaspora. Este un sentiment grozav să știi că ai alături atât de mulți compatrioți care te susțin și votează cel mai bun rezultat posibil pentru România la Eurovision. Promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală! ”, a adăugat tânăra interpretul la finalul serii.

Când are loc finala Eurovision 2022

„Llamame” este piesa pe care WRS, reprezentanta României, a cântat-o la Eurovision 2022, la Torino, în această seară. Piesa „Llámame” a fost compusă de WRS, Cezar Gună, Alexandru Turcu și Costel Dominteanu, iar de producția piesei s-a ocupat Costel Dominteanu.

Finala Eurovision 2022 are loc pe 14 mai la Torino. Va fi transmis în direct la TVR 1. Televiziunea Română este organizatorul echipei naționale și participă la competiția europeană din 1993. Cele mai bune performanțe ale României la această competiție au fost: de două ori locul trei (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005). ; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată pe locul patru (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

În Finala Eurovision 2022 merg 20 de țări câștigătoare în cele două semifinale, plus cele cinci tările finanțatoare ale concursului: Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania, care sunt calificate automat.

Românii din toate țările participante, mai puțin cei din țară, vor putea vota din nou „Llamame”.

 

citește și...