România are de gând să cumpere un milion de teste rapide pentru COVID-19. Care este diferența față de cele vechi

01.11.2020, 15:34
România are de gând să cumpere un milion de teste rapide pentru COVID-19. Care este diferența față de cele vechi
România are de gând să cumpere un milion de teste rapide pentru Covid-19. Care este diferența față de cele vechi

Bilanț dramatic pentru ziua de duminică, 1 noiembrie! Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte 5.345 de persoane infectate cu coronavirus.

La ATI sunt internați 910 pacienți în stare gravă, iar 7.067 de persoane au decedat. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 246.663 de cazuri.

În acest context, țara noastră are de gând să cumpere un milion de teste rapide antigen, din categoria celor recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acestea vor putea fi folosite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

Unde vor fi repartizate testele rapide pentru coronavirus

Ludovic Orban a anunțat duminică, 1 noiembrie, că testele rapide de Covid-19 au acum o mai mare acuratețe decât la începutul pandemiei.

‘Urmărim cu mare atenţie testele rapide antigen care au apărut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a şi formulat recomandări pentru două tipuri de teste şi încercăm achiziţia acestui tip de testări. (…) Noi ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste în discuţiile pe care le-am avut, numai că ele trebuie găsite efectiv, testele respective, deja există un contract semnat, pe peste 40.000 de teste care vor intra în… vor fi utilizate deocamdată în unităţile de primiri urgenţe’, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a explicat că sunt diferențe majore între testele rapide pe care OMS le recomandă acum și cele care erau folosite la debutul pandemiei în martie.

‘Să facem o diferenţă foarte mare între testele care circulau la vremea respectivă, care erau teste de determinare a prezenţei anticorpilor şi care aveau o rată de eroare foarte mare cu tipul de teste antigen care au fost recomandate de OMS care au o precizie mult mai mare’, a mai adăugat premierul.

123 de noi paturi pentru bolnavi

Ludovic Orban a mai spus că cele 123 de paturi pentru bolnavii cu Covid-19 au fost deja date în folosință.

‘Sfântul Ioan a început să funcţioneze din reţeaua ASSMB, se pregăteşte Malaxa, s-a crescut capacitatea la Witing, suntem în pregătirea creşterii capacităţii la Spitalul Judeţean Ilfov, Colentina deja funcţionează la capacitate şi de asemenea şi în spitale de urgenţă funcţionează, cu circuite separate, secţii inclusiv la Terapie Intensivă unde pot fi tratate persoane cu COVID, cum este la Sptalul Universitar, la Spitalul Floreasca, la Spitalul SF Pantelimon. Măsurile care se iau de creştere a capacităţii de tratare fie în secţii obişnuite, fie în secţii de terapie intensivă se iau progresiv, pe măsură ce creşte nevoia de tratare mai ales în secţiile de terapie intensivă’, a mai explicat şeful Guvernului, news.ro.

citește și...