O fostă jurnalistă încă se luptă cu coronavirusul, la 10 luni de când a fost depistată pozitiv: ‘Este o boală îngrozitoare’

01.11.2020, 13:12
O fostă jurnalistă încă se luptă cu coronavirusul, la 10 luni de când a fost depistată pozitiv: 'Este o boală îngrozitoare'
O fostă jurnalistă încă se luptă cu coronavirusul, la 10 luni de când a fost depistată pozitiv: 'Este o boală îngrozitoare'/foto:shutterstock

O fostă jurnalistă a BBC a mărturisit că încă se luptă cu coronavirusul, la 10 luni de când a fost depistată pozitiv prima dată.

Femeia, originară din Marea Britanie, a povestit că are în continuare COVID-19, deși au trecut luni bune de la infectare. Nic Kimberley are 53 de ani și a spus că ar fi contractat virusul după ce a fost într-o vacanță în Caraibe, în 2019, notează The Mirror. 

Nic Kimberley a declarat că a stat în preajma mai mai multor pasageri chinezi pe aeroportul Gatwick, care tocmai sosiseră din Wuhan.

Fosta jurnalistă nu s-a vindecat încă

La început, ea a avut simptome de febră, însă mai apoi și-a pierdut gustul și mirosul. Întoarsă acasă, femeia a mers la medicul de familie, care i-a spus că ar suferi de gripă porcină.

Din nefericire, starea ei de sănătate s-a înrăutățit tot mai multe și a început să prezinte și alte simptome specifice coronavirusului, precum dureri articulare și erupții cutanate.

‘Când m-am întors, toată lumea din jurul meu s-a îmbolnăvit. Niciun medic nu și-a putut da seama de ce aveam acele simptome ciudate. Am simțit că toți au renunțat la mine. Simțeam din ce în ce mai mult că e ceva în neregulă cu mine. Brațele și picioarele mele erau umflate și erau de un roșu aprins. Nu puteam merge. Nu aveam putere, nimeni nu mă credea’, a povestit Kimberley.

Are în continuare simptome de COVID-19

La începutul acestui an, Nic și-a făcut analize de sânge, care au arătat valori anormale. În acea perioadă, nu toți doctorii știau de existența virusului din China. Abia în luna iunie a aflat că a fost infectată cu COVID-19, după ce și-a făcut un test.

Cu toate că a avut simptome coronavirusului în urmă cu zece luni, Kimberley a spus că încă nu a scăpat definitiv de boală. Femeia încă are dificultăți în respirație și coronavirusul i-ar fi afectat memoria pe termen scurt

‘Unele organe nu-mi funcționează corect de ceva vreme. Mi-am pierdut vederea. Vreau ca oamenii să știe cât de îngrozitoare este această boală’, a mai adăugat ea.

citește și...