Rețete de deserturi gustoase cu doar trei ingrediente. Bomboane din banane

31.05.2022, 21:14

Ți-a fost vreodată poftă de deșert, dar nu te deranjează să ieși și să iei ceva? Da, toți am fost acolo. Deci cu siguranță ești prea leneș să faci ceva, nu? Mai gândește-te. Știai că poți face o mulțime de rețete de deserturi gustoase acasă cu doar trei ingrediente? Și reține, rețetele ușoare de deșert cu puține ingrediente nu constau doar în a face lucruri de bază cu fructe (deși tuturor ne plac căpșunile de ciocolată). Și dacă ați căutat termeni precum „deserturi cu 3 ingrediente fără coacere”, atunci cu siguranță ați ajuns la locul potrivit!

Mai jos am adunat unele dintre cele mai bune rețete de deserturi cu 3 ingrediente concepute pentru a economisi timp, oferind în același timp profituri delicioase maxime!

Ești pregătit pentru asta?

  • Prăjitura japoneză

Prăjitura japoneză din 3 ingrediente care a înnebunit un glob întreg – Rețetă ușoară și delicioasă. O femeie de origine japoneză a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente. Vezi mai jos cum se prepară și care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru prepararea ei.

Lista de ingrediente: 3 ouă, 120 g ciocolată albă, 120 g crema de brânză nesărată.

Cum se prepară:

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: deşert uşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce! Separă albuşurile de gălbenuşuri. Pune albuşurile la frigider şi preincălzeste cuptorul la 170 grade Celsius.

Topeste ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Pune înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează. Adaugă gălbenuşurile, amestecă. Scoate din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le baţi până obţi  o spumă tare.

Pune o treime din albuşuri peste crema de brânză. Amestecă Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare. Pregăteste un vas termorezistent, pun hârtie pergament pe care o ungi cu ulei. Toarnă mixtura.

Ridică vasul uşor şi “loveste-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Toarnă nişte apă fierbinte în tava cuptorului, pune în mijloc vasul vostru. Pune-l la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade şi… închide focul, lăsând acolo vasul pentru încă 15 minute.

  • Panna Cotta

Panna Cotta este un desert specific italian, mai exact al regiunii Piedmont, din nordul Italiei. Este foarte ușor de preparat, iar aspectul și gustul sunt excelente.

Lista de ingrediente: 250 ml smântână de ovăz; 3 lingurițe pudra de banană; 1 linguriță agar.

Mod de preparare:

Panna Cotta cu banane se prepară foarte ușor, în câțiva pași:

Se amestecă cu un tel electric toate ingredientele. Atenție la pudra de banană care trebuie turnată în ploaie pentru că are tendința de a face cocoloașe.

Se pune amestecul la foc până da în clocot. Se ia de pe foc și se toarnă în forme de silicon.

Se da la rece ½ – 1 ora.

Se scoate cu atenție din forme și se servește pudrată cu vanilie, alături de fructe uscate. La decorare se pot folosi și ciocolată amăruie, banane crude și frunze proaspete de mentă.

  • Bomboane din banane

Lista de ingrediente:

  • Biscuiți de calitate
  • 3 banane bine coapte
  • Nucă de cocos

Mod de preparare:

Alege un pachet de biscuiți de calitate, biscuiți fragezi, care se mărunțesc ușor și care au un gust delicios.

Mărunțește biscuiții la robot. Nu este nicio problemă dacă mai rămân bucățele mari pe care robotul nu le zdrobește. Acestea se vor înmuia cu pasta de banane.

Zdrobește bananele cu furculița. Nu este nevoie să adaugi zahăr, pentru că bananele bine coapte sunt întotdeauna foarte dulci. Iar, dacă nu sunt bine coapte, le poți încălzi câteva secunde la cuptorul cu microunde pentru a le pasa mai ușor. Poți adăuga doar esență de vanilie sau de portocale pentru a face bomboanele mai parfumate.

Amestecă bine biscuiții mărunțiți cu pasta de banane și mai adaugă biscuiți, dacă ți se pare prea moale. Trebuie să obții un aluat consistent din care vei modela mici bomboane pe care, la final, le vei tăvăli prin nuca de cocos.

După ce ai format toate bomboanele, lasă-le la frigider două ore să se întărească.

citește și...