Prăjitură de ciocolată fără coacere. Desert rapid cu doar 2 ingrediente

30.04.2022, 19:10

Această prăjitură de ciocolată fără coacere este cea mai delicioasă pe care o veți savura  vreodată! Se păstrează bine în congelator în porții mici și poate fi servită oricând! Este un deșert fără gluten care poate fi adaptat cu ușurință și fără lactate, conținând doar două ingrediente principale și necesită foarte puțin timp de pregătire.

Plin de ciocolată fină și bogată, acest tort face cea mai mică porție complet satisfăcătoare, iar timpul de pregătire îl face perfect pentru orice ocazie.

INGREDIENTE

  • 5 ouă mari sau 6 ouă medii, separate
  • 315 g  ciocolată
  • Pentru topping (opțional):
  • Zahăr pudră
  • Înghețată

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 160 C . Ungeți cu unt o tavă rotundă de 18 cm pentru prăjitură, tapetați fundul cu hârtie de copt. Se unge și pergamentul. Pus deoparte.

2. Tăiați ciocolată, puneți-o într-un bol termorezistent. Pune vasul peste o oală cu apă clocotită (boiler) și se topește complet. Se ia vasul de pe foc și se lasă puțîn să se răcească.

3. Într-un castron separat, bate albușurile spumă.

4. Adăugați gălbenușurile, pe rând în ciocolată și amestecați până se omogenizează.

5. Adăugați 1/3 din albușuri în amestecul de ciocolată, apoi repetați încă de două ori.

6. Turnați aluatul în tava pregătită.

7. Coaceți 28-30 de minute.

8. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr pudră și se servește.