Rețetă de cannoli. Un desert delicios

10.05.2022, 21:07

Rețeta de cannoli italian este un desert prăjit tradițional originar din Sicilia. Cannoli se consumau de obicei în timpul Carnavalului, dar pentru că acest desert era atât de popular și apreciat, oamenii au început să le mănânce și cu alte ocazii. De fapt, cannoli nici nu avea nevoie de o ocazie pentru a fi mâncat. Erau atât de delicioase, încât italienii tocmai s-au hotărât să le coacă ori de câte ori au chef, pe tot parcursul anului, și este o rețetă foarte simplă.

Ce este cannoli

Rețeta de cannoli Authentic constă într-o folie de patiserie prăjită și crocantă, umplută cu o umplutură cremoasă de ricotta, fulgi de ciocolată și cuburi de dovleac confiat. Acesta din urmă s-a pierdut puțin în timp și nu mai este considerat a fi ingredientul principal. Cannoli siciliani sunt apoi tăiați lateral și acoperiți cu cireșe confiate, coajă de portocală sau fistic tocat, dar umplutura rămâne aceeași.

Ingrediente

  • 270 grame făină
  • 30 grame zahăr
  • sare
  • 45 grame unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 mililitri vin alb sec
  • 500 grame ricotta pentru cremă
  • 150 grame zahăr pudră pentru cremă
  • esență de vanilie pentru cremă
  • 240 grame frișcă pentru cremă
  • fructe confiate pentru cremă
  • chipsuri de ciocolată pentru cremă
  • fistic pentru decor

Mod de preparare

Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un aluat care se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.  Pe o suprafață cu făină se întinde o foaie subțire. Se decupează cu ajutorul unei căni sau a unui pahar cu diametru de 10 cm

Cercurile rezultate se rulează pe forma pentru cannoli, unind foarte bine, prin apăsare, capetele suprapuse.Se prăjesc în ulei, cât să le acopere pe jumătate, iar când sunt gata pe o parte se întorc și pe cealaltă parte.

Când sunt gata se scot pe un servețel absorbant.