Rețetă ușoară de macaroane cu brânză la cuptor. Este atât de ușor de făcut acasă

11.08.2022, 20:37

Cea mai bună rețetă de macaroane cu brânză la cuptor este făcută cu paste de macaroane fierte, într-un sos de brânză de casă delicios și cremos. Este atât de ușor de făcut acasă, încât toată lumea va iubi acest clasic reconfortant!

În ciuda nenumăratelor versiuni de macaroane cu brânză de pe internet și din întreaga lume, această rețetă de macaroane cu brânză la cuptor ori de câte ori mă lovește pofta. Aproape la fel de ușor de făcut ca macaroanele cu brânză din cutie, această versiune la cuptor are un gust de un milion de ori mai bun și este făcută cu ingrediente reale și simple, cum ar fi macaroane, patru tipuri diferite de brânzeturi, unt, lapte și jumătate și făină.

Bineînțeles, chiar și această rețetă simplă poate fi îmbunătățită puțin cu un topping crocant, cu unt, cu pesmet sau cu puțină șuncă! Așa că nu ezitați să folosiți această rețetă delicioasă de macaroane cu brânză la cuptor ca bază pentru propria versiune de perfecțiune a macaroanelor cu brânză.

 

Cum se face macaroane cu brânză la cuptor

  • Preîncălziți cuptorul la 350°F/176° Celsius și acoperiți o tavă de copt mare (9×13 inch) cu spray de gătit antiaderent.
  • Gătiți pastele cu 1-2 minute mai puțin decât instrucțiunile recomandate pe ambalaj. Scurgeți-le, acoperiți-le cu puțin ulei de măsline și dați-le deoparte.
  • Radeți brânza (nu se recomandă brânza pre-fărâmițată). Puneți deoparte 2 cești de brânză cheddar rasă și 1/2 ceașcă de brânză mozzaella rasă într-un bol separat.
  • Bateți împreună untul topit și făina la foc mediu, până când nu rămân cocoloașe.
  • Adăugați încet laptele și jumătatea, bătând continuu. Continuați să încălziți și să bateți până când se omogenizează și se îngroașă. Se condimentează cu sare, piper și praf de usturoi.
  • Încorporați brânza rasă (cu excepția brânzei puse deoparte pentru garnitură) și îndepărtați de pe foc.
  • Combinați pastele fierte cu sosul de brânză. Se condimentează cu sare și piper suplimentar, dacă este necesar.
  • Transferați macaroanele cu brânză în vasul de copt pregătit și acoperiți-le cu restul de brânză rasă.
  • Coaceți la cuptor timp de aproximativ 15 minute, sau până când brânza este aurie și cu bule.

 

citește și...