Penne Alla Vodka. O rețetă delicioasă

16.06.2022, 19:47

Este joi și este timpul pentru a găti. Ceea ce înseamnă mâncăruri distractive, delicioase, aromate, care fac din ziua de joi o zi de așteptat cu nerăbdare toată săptămâna. Ca și cum ai avea nevoie de o altă scuză pentru a aștepta cu nerăbdare acea zi care semnalează sfârșitul săptămânii.

Serile de joi ar trebui să fie speciale și distractive, fie că vă relaxați acasă, fie că sunteți în oraș.

Iată câteva idei care să ajute la sărbătorirea mâncărurilor de vineri seara!

Penne Alla Vodka – pastele penne perfect consistente și fragede sunt amestecate cu un sos cremos și vibrant, pe bază de roșii San Marzano și infuzat cu vodcă, care este asezonat cu ierburi proaspete și parmezan.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  •  ½ ceapă, tocată mărunt
  • 3 cătei de usturoi, măcinati
  • ¼ linguriță fulgi de ardei iute
  • 100 g piure de roșii
  • 5 linguri de vodcă
  • 100 ml cremă dublă
  • 200 g paste penne sau rigatoni
  • 30 g parmezan ras sau alternativă vegetariană, pentru servire
  • pumn mic de frunze de busuioc, de servit

Mod de preparare

PASUL 1
Încingeți uleiul într-o tigaie mare sau într-o caserolă. Adăugați un praf mare de sare și prăjiți ușor la foc mic timp de 10 minute sau până se înmoaie și devine translucid. Adăugați usturoiul și fulgii de ardei iute și gătiți timp de 30 de secunde. Amestecați piureul de roșii, gătiți timp de 2 minute, apoi amestecați prin vodca și gătiți timp de 3 minute. Amesteca rapid crema pentru a se combina, apoi ia de pe foc.

PASUL 2
Fierbeți pastele în apă cu sare urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți și rezervați 150 ml apă de gătit. Adăugați aproximativ 50 ml de apă în sosul de roșii, apoi adăugați pastele și brânza, amestecând totul la foc mic până când sunt bine acoperite și lucioase (slăbiți cu o stropire mai multă apă de gătit dacă este puțin uscată). Asezonați după gust, apoi serviți cu o stropire de parmezan, piper negru și frunzele de busuioc împrăștiate deasupra.

citește și...