Reguli clare pentru cei care merg la terase. Trebuie să facă rezervare și să-și lase numărul de telefon

01.06.2020, 15:44
Reguli clare pentru cei care merg la terase. Trebuie să facă rezervare și să-și lase numărul de telefon
Reguli clare pentru cei care merg la terase. Trebuie să facă rezervare și să-și lase numărul de telefon

Terasele s-au redeschis de la data de 1 iunie, după ce autoritățile au decis relaxarea măsurilor care au fost impuse de pandemia de coronavirus.

Cei care vor să meargă la terasele în aer liber, trebuie să știe că trebuie să își facă rezervare înainte și trebuie să-și lase numele și numărul de telefon, pentru a putea fi contactați în cazul apariției unor cazuri de coronavirus. Nu sunt însă cerute datele tuturor clienților care stau la o masă și nu sunt luate date din buletin, a spus, la Digi24, Robert Chioveanu, președinte ANSVSA.

„În ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei există această cerință, existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților. Nu luăm date din buletin. Și înainte exista un registru în care erau trecute rezervările, acum e necesar fiindcă în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire în rândul clienților care au stat la terasă, e foare ușor, când se face ancheta epidemiologică, să fie găsiți cei care erau pe terasă”, a spus Robert Chioveanu.

În registru se trec datele persoanei care a făcut rezervarea

Robert Chioveanu a explicat că în registru va fi notat numele, prenumele și numărul de telefon al celui care face rezervarea.

„Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a spus acesta.

Verificări dacă sunt respectate măsurile

Autoritățile au impus o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, la terasă, dacă sunt din familii diferite. Vor fi interzise transferul meniurilor și solnițelor de la o masă la alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților. Produsele nu se vor mai consuma în picioare. Personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Șeful ANSVSA spune că vor fi făcute verificări dacă pe terase sunt respectate regulile impuse de autorități.

„Acolo unde se vede clar că sunt aglomerări și oamenii nu respectă aceste cerințe, acolo se vor lua măsuri imediate pentru asigurarea distanțării fizice în rândul clienților”, a declarat Robert Cbhioveanu.

„În urma acestor controale avem și rolul de a consilia, de a îndruma acei operatori care au deschis terasele. Lucrul acesta l-am făcut de două săptămâni, de la instituirea stării de alertă. Trebuie să înțelegem cu toții că asigurarea distanțării fizice în rândul clienților și a angajaților trebuie să fie aplicată ca o măsură și alături de celelalte măsuri specifice, pe care l-am trecut în ordinul comun. Discutăm de 3 săptămâni despre aceste măsuri, am explicat toate aceste cerințe speciale, pentru că sunt măsuri speciale pentru această perioadă”, a adăugat el.

citește și...