Regina frumuseții filipineze câștigă cel mai important concurs de frumusețe din lume pentru femei transgender

27.06.2022, 13:26

Regina frumuseții filipineze Fuschia Anne Ravena a fost desemnată câștigătoarea Miss International Queen 2022, un concurs descris de organizatori drept cel mai mare concurs de frumusețe din lume pentru femei transgender. „Este cel mai bun cadou pe care l-am primit de-a lungul călătoriei mele trans”, a spus Ravena.

Antreprenoarea în vârstă de 27 de ani, care provine din provincia Cebu din Filipine, a câștigat sâmbătă concursul în timpul unei finale televizate în orașul thailandez Pattaya.

Lansată în 2004, Miss International Queen este deschisă femeilor transgender. Desfăşurat de obicei anual, evenimentul a fost anulat în 2021 din cauza pandemiei de Covid-19. Evenimentul din acest an a fost programat să coincidă cu luna Mândriei și a avut tema „Pride Together”, potrivit CNN.

 Ravena vrea să inspire oamenii

Ravena s-a numărat printre cei 23 de concurenți care au participat la concurs, columbianca Jasmine Jimenez și franceza Aëla Chanel terminând pe locul al doilea, respectiv al treilea. Ea este a treia filipineză care câștigă titlul, potrivit CNN Philippines, afiliată CNN.

Finala de sâmbătă, care a fost transmisă în direct de televiziunea thailandeză, a văzut concurenții urcând pe scenă în rochii de seară și costume naționale din țările lor respective. Într-un segment de întrebări și răspunsuri, Ravena a spus că scopul de a fi o regină a frumuseții transgender a fost „de a inspira pe alți oameni”.

”Este cel mai bun cadou pe care l-am primit”

„Întotdeauna cred că cel mai frumos atu de a fi om și de a fi o femeie trans nu este doar un cap plin de cunoștințe — (a avea o inimă plină de iubire și respect”, a spus ea pe scenă.

Într-un videoclip publicat de organizatorii concursului înainte de spectacol, Ravena a spus că tranziția ei „nu a fost ușoară”.

„Este cel mai bun cadou pe care l-am primit de-a lungul călătoriei mele trans”, a spus Ravena, care ulterior a dedicat victoria mamei sale.

„Comunitatea trans mai are până acum de făcut multe în lupta pentru egalitate”, a adăugat Ravena în videoclip. „Și pentru a primi acest moment să vorbesc, vreau cu adevărat să maximizez această oportunitate și să fac o diferență cât de mult pot”.

Ravena a primit 450.000 de baht thailandezi (12.700 USD) în premii în bani, alături de cadouri de la diverși sponsori.

 

citește și...