Regina frumuseții din Ucraina le reproșează organizatorilor concursului că au cazat-o cu reprezentanta Rusiei. “O concurentă din țara-teroristă”

06.10.2022, 15:07

Concurenta ucraineană la concursul de frumusețe Miss Grand International 2022 s-a plâns după ce a fost obligată să împartă o cameră cu omologul ei din Rusia. “O concurentă dintr-o țară teroristă, dintr-o țară care și-a pierdut orice lege și ordine, dintr-o țară despotică, dintr-o țară dezgustătoare”.

Olga Vasyliv a fost furioasă când a descoperit că Miss Grand International a plasat-o în aceeași cameră de hotel din Indonezia cu concurenta rusă Ekaterina Astashenkova.

Olga Vasyliv, care reprezintă o Ucraină sfâșiată de război, a fost șocată să afle că partenera de cameră care i-a fost repartizată era de fapt concurenta din Rusia, Ekaterina Astashenkova, pe care a descris-o ca fiind “o concurentă dintr-o țară teroristă, dintr-o țară care și-a pierdut orice lege și ordine, dintr-o țară despotică, dintr-o țară dezgustătoare și înșelătoare pe trupul frumoasei noastre planete, din Rusia”, tranmsite dailystar.co.uk.

Regina frumuseții din Ucraina le reproșează oficialilor concursului că au cazat-o cu o rivală rusă

La concursul, la care Marea Britanie este reprezentată de modelul Sofia Mayers, colegele de cameră au fost anunțate luni, într-o transmisiune în direct pe pagina de Facebook a concursului.

În mod ironic, campania din 2022 a concursului de frumusețe este “Stop The War and Violence”.

“O concurentă din țara-teroristă, dintr-o țară care și-a pierdut toate legile și ordinea”

Miss Ucraina a fost indignată de insensibilitatea culturală din spatele faptului că i s-a spus să devină prietenă cu cineva care reprezintă aceeași țară care și-a petrecut cea mai mare parte a acestui an distrugând vieți și orașe din țara sa natală.

Marți (4 octombrie), Olga a postat pe Instagram pentru a reflecta asupra împerecherii nechibzuite cu un “concurent din țara-teroristă”.

După ce a subliniat că are propria opinie, ea a scris: “Astăzi, povestea mea este următoarea: în tot acest timp, mă aflu pe drumul meu lung spre concursul @missgrandinternational, în care principalul meu obiectiv, scop și misiune, este să spun lumii despre țara mea, despre spiritul nostru ucrainean, despre frumusețea noastră, despre puterea noastră și despre ceea ce îndurăm în acest moment.

Am primit o scrisoare care mi-a insuflat sentimente de furie și durere – colega mea de cameră repartizată va fi o concurentă din țara-teroristă, dintr-o țară care și-a pierdut toate legile și ordinea, din țara-despot, din țara dezgustătoare și înșelătoare pe trupul frumoasei noastre planete, din Rușia.

Dragă @nawat.tv, credeți-mă, și eu sunt pentru pace, pentru dragoste, prietenie și sprijin, dar nu pentru cei pe care nu-i pot ierta. Nu pentru cei care îmi torturează frații și surorile.

Nu pentru cei care au luat viața atâtor compatrioți ucraineni. Eu sunt importantă! Opinia mea este importantă! Sentimentele mele sunt importante, iar Ucraina mea este importantă! Glorie Ucrainei!”.

Controversa s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, unde o avalanșă de utilizatori au criticat inițiativa “nefericită” a organizatorilor concursului, cu sediul în Thailanda, care au dorit să transmită un mesaj de pace și împotriva conflictelor armate.

În cele din urmă, și după o avalanșă de comentarii împotriva acestei decizii, organizatorii au decis să plaseze modelul ucrainean într-o altă competiție.

“Mulțumită tuturor, acum am propria mea cameră. Este un pas mic, dar foarte important pentru că acum mai mulți oameni știu ce se întâmplă cu noi și ce sentimente avem. Nu mă voi opri”, a postat aseară modelul ucrainean.

La rândul său, reprezentanta Rusiei a reacționat cu un mesaj de pace, atrăgând atenția asupra rădăcinilor sale familiale ucrainene.

“Sunt prima persoană din familia mea care s-a născut în Rusia, toți ceilalți sunt din Ucraina. Pentru mine, situația politică este extrem de complexă și sper că vocea mea va fi auzită în timpul concursului. Sunt împotriva urii și în favoarea prieteniei, a iubirii și a păcii mondiale”, a declarat miercuri Astashenkova.

Concurente din peste 70 de țări vor participa la gala finală a concursului de frumusețe, creat în 2013, care va avea loc la un centru de convenții din sudul capitalei indoneziene.

citește și...