Regele Charles al III-lea “plănuiește o ceremonie de încoronare mai puțin costisitoare” decât cea a mamei sale, în timp ce britanicii se confruntă cu criza costului vieții

21.09.2022, 15:58

Regele Charles al III-lea al III-lea ar plănui o ceremonie de încoronare “mai puțin costisitoare” decât cea a mamei sale, ca o recunoaștere a crizei costului vieții din Marea Britanie. “Deși ceremonia sa de încoronare ar trebui să rămână corectă și fidelă tradițiilor de lungă durată din trecut, ar trebui să fie, de asemenea, reprezentativă pentru o monarhie într-o lume modernă”.

Săptămâna trecută, planurile pentru funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a – care au avut loc pe 19 septembrie – au determinat unii membri ai publicului să se întrebe dacă prețul ar putea fi justificat, având în vedere că mai mult de una din cinci persoane (14,5 milioane) din Marea Britanie trăiește în sărăcie, iar un număr tot mai mare de familii se bazează pe băncile alimentare pentru a se hrăni. Costul înmormântării Majestății Sale este împărțit între Guvern și Rezidențele Regale, ceea ce înseamnă că este parțial finanțat de contribuabili.

Dar se pare că Charles este dornic să arate că este un monarh al poporului, o sursă declarând pentru The Mirror că încoronarea sa va fi “mai scurtă, mai mică și mai puțin costisitoare” decât ceremonia reginei din 1953, potrivit independent.co.uk.

“Ceremonia sa de încoronare ar trebui să fie reprezentativă pentru o monarhie într-o lume modernă”

“Regele este foarte conștient de luptele resimțite de britanicii moderni”, a declarat pentru ziar sursa regală. “Așa că [vom] vedea că dorințele sale vor fi duse la îndeplinire în sensul că, deși ceremonia sa de încoronare ar trebui să rămână corectă și fidelă tradițiilor de lungă durată din trecut, ar trebui să fie, de asemenea, reprezentativă pentru o monarhie într-o lume modernă”.

Persoana din interior a continuat: “El a vorbit deja despre dorința sa de a continua moștenirea mamei sale, iar acest lucru include continuarea recunoașterii a ceea ce poporul trăiește zi de zi.”

Numărul membrilor familiei regale care lucrează pentru Casa Regală ar putea fi redus la şapte

De asemenea, sursa a subliniat că Charles “a fost mult timp un susținător al unei monarhii raționalizate sau reduse” și că ar putea reduce numărul de membri ai familiei regale care lucrează. În prezent, există nouă membri ai familiei regale care lucrează cu normă întreagă, printre aceștia numărându-se: regele, regina consoartă, prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Kate, prinţesa Anne şi conţii de Wessex, Edward şi Sophia.

Dar planurile lui Charles pentru viitorul Familiei Regale nu ar trebui să fie o surpriză. De fapt, anul trecut, o sursă a declarat pentru Daily Mail că actualul rege s-a gândit deja la modul în care să modernizeze Monarhia. “Totul este privit prin prisma întrebării: “Ce valoare oferă aceasta publicului?””.

citește și...