Prințesa Charlotte și Prințul George, în lacrimi la funeraliile Reginei. Tânăra membră a familiei regale a avut o legătură specială cu monarhul britanic

20.09.2022, 14:02

Un moment emoționant a fost surprins la înmormântarea Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, în timp ce strănepoata ei își ștergea lacrimile. Aceasta a stat alături de familia sa la slujba de la Westminster Abbey. Prințul George, în vârstă de nouă ani, se alăturase mai devreme surorii sale, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani.

Prințesa Charlotte și fratele ei, prințul George, s-au numărat printre cei mai tineri participanți la funeraliile reginei Elisabeta, pe 19 septembrie, și, deși fetița de 7 ani a fost calmă pe tot parcursul slujbei, lacrimile au început să curgă la ieșirea din Westminster Abbey. Tânăra membră a familiei regale a apărut în fotografii ștergându-și ochii în timp ce era copleșită de emoție.

Ea a fost văzută fiind consolată cu o mână blândă pe spate de către mama ei, Kate Middleton. Și a fost văzută, de asemenea, stând aproape de regina consort Camilla și de fratele ei, prințul George. Mai târziu, în timp ce se alinia pentru a vedea trăsura cu tunuri de stat, ea a părut să se întoarcă și a fost văzută zâmbind din nou în timp ce i s-a alăturat tatăl ei, Prințul William.

Charlotte a avut o legătură specială cu Regina Elisabeta a II-a

Prințul George a fost văzut plângând doar când sicriul Majestății Sale a fost coborât în criptă.

Charlotte a avut o legătură specială cu străbunica ei și i-a adus un omagiu luni, purtând o broșă cu potcoavă de diamant la haină, un simbol al dragostei comune a ei și a reginei pentru cai și animale.

Charlotte și fratele ei au avansat în linia de succesiune

În urma decesului reginei, la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, atât Charlotte, cât și fratele ei au avansat în linia de succesiune. Ea este acum a treia în linia de succesiune la tron, după tatăl ei, prințul William, și fratele ei, prințul George. Ea este primul membru din familia regală care nu va fi trecută la tron, după ce regina a semnat o lege care prevede că moștenitorii de sex feminin nu vor fi trecuți ca moștenitori.

Atât Prințul George, cât și Prințesa Charlotte au sosit îmbrăcați amândoi în ținute închise la culoare. S-a aflat că micul prinț a rupt cu tradiția pentru a purta un costum bleumarin, în loc de unul negru.

Charlotte a purtat o pălărie neagră, care s-a asortat cu alegerea mamei sale. Kate i-a oferit un gest simplu de iubire lui Charlotte în momentul în care a fost întâmpinată de oficiali la înmormântare, punându-și mâna pe umărul lui Charlotte pentru a-i arăta că este acolo pentru ea.

De asemenea, mama și fiica s-au ținut de mână în timp ce se îndreptau spre Westminster Abbey, care a găzduit și nunta și încoronarea reginei. Prințul George a mers, de asemenea, aproape de Kate în timp ce intrau în incinta lăcașului de cult și își ocupau locurile pentru slujbă.

Fratele mai mic al lui George și Charlotte, Prințul Louis, a fost absent de la slujbă . Deschizându-se în fața guvernatorului general al Australiei, David Hurley, despre reacțiile copiilor ei la moartea străbunicii lor, prințesa de Wales a spus că tânărul prinț Louis se străduiește să înțeleagă lucrurile.

Bunicul celor doi, Regele Charles al III-lea, își stăpânea cu greu lacrimile în timpul ceremoniei, iar lui Meghan Markle îi curgeau lacrimile pe față.

După înmormântare, o altă procesiune are loc înainte ca mașina funerară de stat să ducă sicriul pe ultimul drum spre Castelul Windsor, unde Majestatea Sa a fost înmormântată în cavoul regal alături de soțul ei, Prințul Philip, care a murit anul trecut.

citește și...