Record de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1.030 în doar o zi

22.07.2020, 13:59
Record de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1.030 în doar o zi
Record de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1.030 în doar o zi

Miercuri, 22 iulie 2020, a fost reportat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din țara noastră. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a fost de 1.030 doar într-o singură zi.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate în România 1.030 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanțul total a ajuns la 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, notează Hotnews.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 293 de pacienți.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste pentru coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 24.877 de teste prelucrate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 decese.

Doctorul Virgil Musta: ”Nu e de joacă”

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Timișoara, spune că prognoza făcută de Guvern, potrivit căreia România ar putea atinge 1200-1600 cazuri noi de COVID pe zi, devine un scenariu plauzibil, dacă oamenii nu vor respecta regulile .

“Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri, dacă nu se înţelege să menţinem cele trei reguli de aur: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor. Avem o creştere exponenţială a cazurilor.

Dar am speranţa că, după cazurile grave de coronavirus care au fost şi oamenii au murit, lumea o să înţeleagă că nu e de joacă şi nu o să mai spună că `pe noi nu ne poate afecta` şi va respecta regulile. Eu sper că nu se ajungă la prognoza guvernului, în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus”, a declarat Virgil Musta la postul de televiziune Antena 3.

”Creşterea cazurilor este o consecinţă şi la ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, la adunările de la mare, la manifestări, acolo unde nu s-a respectat nimic, nicio regulă şi erau focare”, a adăugat Virgil Musta.

“Sunt multe cazuri în comunitate şi mai este o problemă, cea a asimptomaticilor. Ei sunt mulţi şi, din această cauză, trebuie să considerăm infectate multe persoane, pentru a fi precauţi. Acest virus se poate lua de oriunde în comunitate”, a încheiat specialistul.

 

citește și...