Record de cazuri noi de Covid-19! România a depășit pragul de 3000 de infectări în ultimele 24 de ore

08.10.2020, 16:51
Record de cazuri noi de Covid-19! România a depășit pragul de 3000 de infectări în ultimele 24 de ore
Record de cazuri noi de Covid-19! România a depășit pragul de 3000 de infectări în ultimele 24 de ore/ foto: pexels

Situație dramatică în România! În ultimele 24 de ore, țara noastră a depășit pragul de 3000 de infectări cu coronavirus. De asemenea, la terapie intensivă sunt internați 607 pacienți cu COVID-19. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 145.700 de cazuri, iar 113.112  au fost declarați vindecați.

România a depășit pragul de 3000 de infectări

Conform testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.130 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În plus, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În prezent, pe teritoriul României, 13.325 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 7.989 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Klaus Iohannis, despre numărul record de cazuri noi de coronavirus

Miercuri seară, 7 octombrie, Klaus Iohannis a organizat o conferință de presă, după ce România a înregistrat un număr record de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus.

‘Ne aflăm într-un punct critic și avem de făcut o alegere pentru viața noastră și a celor dragi. Vreți să mergem pe un drum care duce la aglomerarea spitalelor? Sau alegem să avem și viață socială și o economie funcțională?

Munca la domiciliu, purtatul măștii, spălatul pe mâini, sunt lucruri care țin de noi și ne ajută. Oricâte restricții ar impune statul dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la aceste efort colectiv. În definitiv, depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie.

Dragi români, virusul care ne-a bulevarsat existența e aici. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi’, a declarat președintele Iohannis’, scrie Digi24.

Țările din Europa au impus iar restricții

Nici celelalte țări din Europa nu stau mai bine la capitolul infectării cu coronavirus. În consecință, mai multe țări, precum Franța, Germania sau Cehia, au introdus deja noi restricții pentru a încetini răspândirea virusului din China.

Miercuri, 7 octombrie, Franța a înregistrat aproape 19.000 de cazuri noi. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon. Cafenelele, barurile și sălile de sport și-au închis porțile, iar numărul de persoane din centre comerciale a fost redus, scrie Digi24.

Nici în Spania situația nu este mai roz, acolo unde s-au înregistrat peste 6. 500 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Madridul și alte 9 orașe din jurul Capitalei au reintrat în carantină, iar barurile și restaurantele se închid la ora 22.00.

citește și...