Reacția postului Antena 1, după ce Andreea Berecleanu a spus că audiențele au scăzut dramatic

30.03.2020, 20:24
Reacția postului Antena 1, după ce Andreea Berecleanu a spus că audiențele au scăzut dramatic
Reacția postului Antena 1, după ce Andreea Berecleanu a spus că audiențele au scăzut dramatic FOTO: CAPTURA VIDEO

Andreea Berecleanu a decis să plece de la Antena 1 în urmă cu mai bine de o lună. Fosta prezentatoare tv și-a dat demisia după 17 ani petrecuți la pupitrul Observatorului, principalul buletin de știri al postului Intact Media. Locul ei a fost luat de Alessandra Stoicescu, care s-a întors din concediul de maternitate.

Reacția postului Antena 1, după ce Andreea Berecleanu a spus că audiențele au scăzut dramatic

Într-un interviu recent, acordat revistei VIVA, fosta știristă a explicat adevăratele motive despre plecarea ei și a făcut referiri directe la audiențele postului de televiziune, după ce ea a demisionat.

‘Începând din luna februarie a acestui an, în momentul în care mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere între conducerea stației și Sandra Stoicescu, un om foarte apropiat familiei Voiculescu, am privit cu detașare tot. Ea era în concediu postnatal, trebuia să se întoarcă la Antena 3, la emisiunea ei de acolo. Dar a vrut altceva și s-au potrivit interesele comune. Nu e prea complicat, știi cum se spune: >! Culmea e că Sandra fusese eliminată de la Observator acum 10 ani, în urma unor studii nefavorabile atât pentru ea, cât și pentru colegul ei de atunci, Lucian Mîndruță. Acum, revenită la Observator, după 10 ani de jurnalism militant la Antena 3, este greu să se impună unui public de masă. Și chiar e debusolant pentru privitor.

Publicul nu înțelege de ce s-a făcut această schimbare și o consideră inutilă, ba chiar nepotrivită. Oamenii îmi scriu mie pe rețelele de socializare aceste mesaje, dar se vede deja în audiențe o scădere dramatică. Dar nu știu cât au fost luate în calcul aceste riscuri. Cred că a fost altceva mai important’, a declarat Andreea Berecleanu pentru revista VIVA.

După mărturiile fără perdea ale vedetei, reacția Antenei 1 nu a întârziat să apară. Conducerea postului tv a ținut să facă unele precizări vivazi de audiențele Observatorului în ultimele 3 luni.

‘Observatorul orei 19.00 a avut constant creșteri de audiență în perioada ianuarie – martie 2020 versus ianuarie – martie 2019. În luna ianuarie creșterea la nivelul publicului comercial pentru Observatorul orei 19.00, difuzat de luni până vineri, a fost de 11%. În luna februarie a avut o creștere de 40%, iar în luna martie de 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea a fost de asemenea la nivelul publicului din mediul urban. Observatorul orei 19.00, difuzat de luni până vineri, a avut cifre cu 13% mai bune în luna ianuarie, cu 30% în luna februarie și cu 31% în luna martie. Lucrurile au stat la fel și la nivelul tuturor categoriilor de public. Spre deosebire de 2019, Observatorul orei 19.00 difuzat de luni până vineri a avut o creștere de 20% în luna ianuarie, 39% în luna februarie și 41% în luna amartie. Datele de audiență sunt furnizate de Kantar Media’, a anunțat Antena 1 într-un comunicat, citat de Click!

 

citește și...