Andreea Berecleanu, după teledonul organizat în România în plină criză. ”E sfâșietor să ceri de la un popor care nu are de unde! Un popor care s-a sacrificat destul”

30.03.2020, 09:46
Andreea Berecleanu, după teledonul organizat în România în plină criză. ”E sfâșietor să ceri de la un popor care nu are de unde! Un popor care s-a sacrificat destul”
Andreea Berecleanu, după teledonul organizat în România în plină criză. ”E sfâșietor să ceri de la un popor care nu are de unde! Un popor care s-a sacrificat destul”

Vedeta de televiziune Andreea Berecleanu a postat un mesaj în mediul online în care vorbește despe organizarea unui teledon în aceste vremuri de criză din cauza pandemiei de coronavirus.

Antena 1 a organizat un teledon – ”Români împreună”, în cadrul căruia s-au adunat peste 2,6 milioane de euro în șase ore de emisie. Banii au fost strânși pentru a fi cumpărate echipamentele necesare medicilor cae se află în linia întâi în lupta conta pandemiei de coronavirus în România.

Pe contul său de socializare, Andreea Berecleanu, fostă prezentatoare la Antena 1, a comentat despre organizarea unui teledon în vremuri de criză, făcând comparație cu alte state.

”Tot citesc de cel puțin o lună tot ce e legat de coronavirus și reacția altor țări raportată la această pandemie. Avem prieteni peste tot în lume, atât eu cât și soțul meu. În plus, indirect, prin grupurile de specialiști pe chirurgie plastică, aflu diverse informații medicale și studii pe această temă. Am discutat și cu vărul meu, dr. Cătălin Badiu, chirurg cardiovascular, întors în România de mulți ani, având o bogată experiență profesională în Germania. Știu cum merg acolo lucrurile, știu care este sistemul medical. Noi suntem încă departe, deși medicii români fac peste puteri ce pot. Informații primesc de pretutindeni, de pe toate continentele, de la prieteni, ca mulți dintre voi. Oamenii sunt năpăstuiți, sunt neputincioși, mulți își duc existența de la o lună la alta și chiar de la o zi la altă.

Situația este dramatică peste tot. Și totuși, nicăieri în această lume, nu s-a făcut un teledon. Oare, de ce? Sigur că nu îți bagă nimeni cu forță mâna în buzunar, dar acum e sfâșietor să ceri de la un popor care NU ARE DE UNDE! Un popor care S-A SACRIFICAT DESTUL! De peste 80 de ani! S-au sacrificat părinții și bunicii noștri, acum se sacrifică aceste generații. E de înțeles că firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! Sau persoanele care au putere financiară. Avem prieteni care au făcut deja asta, avem oameni din familie care au știut drumul atunci când au avut de făcut o donație! De ce trebuie expunere pentru așa ceva? Sper ca tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie și sper că medicii aflați în prima linie să-l primească!”, a scris vedeta în mediul online.

Andreea Berecleanu a ținut să precizeze că postaea sa nu face referire la trustul Intact, din care a plecat de curând.

”Vreau să știți un singur lucru. Această postare nu are nimic subiectiv în ea. Au existat multe momente în care am prezentat și realizat teledoane, dar pentru cazuri izolate, pentru români sinistrați, pentru zone din țară afectate de calamități. Așadar, cei care au donat atunci nu erau în situația respectivă, își permiteau să facă un gest nobil. Uniunea acestui popor stă și în solidaritatea față de cei care nu sunt bolnavi, dar stau acasă uitându-se la un frigider gol! Sau la cei care încă muncesc pentru că nu au nicio economie și trebuie să-și întrețină familia. Cei care trebuie să facă ceva sunt cei de la conducerea țării, de acum, și dintotdeauna!

P.S 1 Acest text nu e despre trustul Intact, așa cum mulți comentează, este despre români!

P.S 2 Vă rog să citiți articolul din Der Spiegel. Drager, firmă nr 1 în producția de ventilatoare, nu are cum să facă față numărului imens de comenzi…”, a mai spus vedeta.

citește și...