Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde au murit 9 pacienți în urma unui incendiu devastator. ”Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”

01.10.2021, 13:30
Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde au murit 9 pacienți în urma unui incendiu devastator. ”Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?
Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde au murit 9 pacienți în urma unui incendiu devastator. ”Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?"

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța unde 9 din cei 10 pacienți de la ATI au murit într-un incendiu a declarat că toate defecțiunile care fuseseră semnalate fuseseră remediate. La întrebările repetate ale ziariștilor, managerul a spus  că îi este rău. “Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”, a afirmat aceasta.

 

Un incendiu devastator a izbucnit, vineri dimineață, 1 occtombrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.  În urma incendiului, nouă persoane au murit.  Cele 9 victime au fost găsite în Secția ATI, în paturi. Acolo erau internate 10 persoane. Surse IGSU au declarat că în secția ATI erau 8 locuri, iar ieri, 30 septembrie 2021,  au fost suplimentate cu încă două paturi. Circuitul electric ar fi fost astfel suprasolicitat și una dintre prize ar fi cedat.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, soldat, până acum, cu nouă morți. Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde au murit 9 pacienți în urma unui incendiu devastator. ”Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată”

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța unde 9 din cei 10 pacienți de la ATI au murit în urma incendiului devastator, a făcurt declarați. Aceasta a  afirmat că toate defecțiunile care fuseseră semnalate în spital fuseseră remediate.

“Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. (…) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. (…) Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă”, a spus managerul, potrivit Digi24.

Stela Halichidis a susținut în mai multe rânduri că nu poate da alte declarații deoarece îi e rău. “Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”, le-a spus aceasta jurnaliștilor.

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțiose din Constanța. Liderul de la Cotroceni susține că „statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”.

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. (…) Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Hotnews.

FOTO: captură video Digi24

citește și...