Războiul din Ucraina. Zeci de de cadavre, descoperite sub uzina Azovstal. ”Într-o dubă cu un sistem de răcire care nu funcționează, au fost depozitate 152 de cadavre”

31.05.2022, 16:50

„152 de cadavre de luptători și soldați ai forțelor armate ucrainene au fost depozitate într-un container cu refrigerare care nu mai funcționează”, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, la Moscova.  Moscova anunţă că va preda Ucrainei cadavrele, având în vedere că Mariupolul, oraşul în care se află uzina a fost cucerită de armata lui Putin.

Ministerul rus al Apărării a adăugat că informațiile au fost furnizate de militanții Azov în timpul interogatoriilor. Întregul batalion al Azov se predase forțelor Rusiei după ce a opus ultima rezistență dură din interiorul instalației Azovstal, care a fost prăbușită cu bombe cu fosfor de trupele invadatoare ale Moscovei. Munițiile incendiare sunt interzise la nivel internațional să fie folosite în zone civile.

Armata rusă a declarat că a găsit cadavrele a 152 de luptători ucraineni în buncărele subterane ale oțelăriilor Azovstal din Mariupol pe care le-a capturat la începutul acestei luni, după o perioadă prelungită, scrie Citizen.

Trupurile neînsufleţite ale 152 de soldaţi ucraineni au fost descoperite sub uzina de la Azovstal.

„Într-o dubă cu un sistem de răcire care nu funcționează, au fost depozitate 152 de cadavre ale militarilor ai Forțelor Armate ale Ucrainei”, a informat Konașenkov la ședința de informare din 30 mai.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, la Moscova, a declarat că „152 de cadavre ale luptătorilor și soldaților forțelor armate ucrainene căzuți au fost depozitate într-un container fără refrigerare care nu mai funcționează”.

 ”Patru mine au fost descoprite sub trupurile neînsufleţite”

El a adăugat că autoritățile ruse nu au primit încă nicio cerere de transfer al morților din partea conducerii ucrainene.

Konașenkov a spus că sub cadavre au fost descoperite mine, susținând că partea ucraineană a intenționat probabil să arunce în aer containerul pentru a încadra Rusia pentru morți.

După ce Moscova a preluat controlul asupra lui Mariupol la sfârșitul lunii aprilie, apărătorii rămași ai orașului au fost găzduiți timp de săptămâni în tunelurile subterane de sub uriașul oțel Azovstal.

La începutul lunii mai, sute de soldați ucraineni s-au predat trupelor Moscovei de la Azovstal, iar Rusia a indicat că vor fi puși în judecată.

citește și...