La Mariupol, ruşii au transformat un supermarket în groapă de gunoi pentru cadavre

29.05.2022, 14:19

La Mariupol, invadatorii aduc la supermarketul „Schiriy Kum” trupurile cetățenilor morți sau dezgropate. Acest lucru a fost raportat în Telegram Advisor al primarului Mariupol Petro Andryushchenko, relatează Ukrinform. ”Rușii aduc aici cadavrele morților, care au fost dezgropate din morminte când încercau să restabilească alimentarea cu apă și parțial exhumate. Pur și simplu le aruncă ca gunoiul”.

Cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt aruncate ca la groapa de gunoi, a spus Andriuşcenko într-o postare pe contul său din Telegram.

„În incinta supermarketului Shiriy Kum din districtul Levoberezhny de-a lungul bulevarului Svoboda, rușii au echipat o groapă de cadavre. Literalmente. Rușii aduc aici cadavrele morților, care au fost dezgropate din morminte când încercau să restabilească alimentarea cu apă și parțial exhumate. Pur și simplu le aruncă ca gunoiul”, a scris el Andryushchenko.

Avertizare împotriva producerii unor focare de infecţii

Andriușcenko a adăugat că o astfel de situație cu morții din Mariupol este o demonstrație clară a inumanității invadatorilor și a amenințării unei epidemii. De asemenea, primarul ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko, a avertizat împotriva producerii unor focare de infecţii vara aceasta în portul de la Marea Azov, între care a menţionat dizenteria şi ciuma.

Mariupolul, oraş-port strategic în sud-estul Ucrainei, care asigură un coridor terestru între regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de miliţiile proruse, şi peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost sub asediu şi bombardamente din primele zile ale invaziei ruse, declanşată la 24 februarie, astfel încât acesta aproape că a fost ras de pe faţa pământului, puţine clădiri rămânând în picioare sau fiind parţial avariate.

Peste 20.000 de localnici au fost ucişi la Mariupol

Potrivit părţii ucrainene, peste 20.000 de localnici au fost ucişi la Mariupol în urma agresiunii pe scară largă a Rusiei, oamenii fiind în cea mai mare parte înhumaţi în gropi comune, notează Unian.

Acum mai mult de 100 de mii de civili rămân în Mariupol capturat. Colaboratorul Konstantin Ivashchenko Invadatorii ruși au declarat „primarul” Mariupolului și au creat o imagine a „restaurării vieții orașului”.

citește și...