Raed Arafat: ”Vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viața, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo”

04.07.2020, 09:13
Raed Arafat:  ”Vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viața, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo”
Raed Arafat: ”Vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viața, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că România se află pe un trend crescător în cee4a ce privește numărul cazurilor de infectare cu coronavirus.

Raed Arafat, secretar de Stat în Ministeul Afacerilor Interne, a afirmat, la Digi 24, că situația poate fi controlată dacă sunt respectate regulile de bază.

“Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control. (…)

Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă.

Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viața, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo”, a declarat Raed Arafat.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 28.166

Vinei, 3 iulie 2020, au fost raportate alte 420 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronaviu pe teritoriul țării noastre. Bilanțul cazurilor de infectar cu COVID-19 în România a ajuns la 28.166.

Până astăzi, au decedat 1.708 persoane diagnosticate cu COVID-19.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741 de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 747.592 de teste pentru COVID-19, cu 12.371 de teste făcute în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Potrivit Hotnews, cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus sunt în continuare în judeţul Suceava – 4.063, în Bucureşti – 3.275, iar în alte patru judeţe – Braşov, Botoşani, Vrancea şi Iaşi – sunt peste 1.000 de îmbolnăviri.

citește și...