Raed Arafat, mesaj tranșant pentru români: “Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu”

27.06.2020, 12:26
Raed Arafat, mesaj tranșant pentru români: Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu
Raed Arafat, mesaj tranșant pentru români: "Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu"/ foto: captura video

Până pe 26 iunie, în România au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Din păcate, țara noastră înregistrează cifre descurajante privind numărul îmbolnăvirilor de coronavirus, cu peste 400 de cazuri anunțate zilnic. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.579.

O mare parte din populație continuă, însă, relaxarea într-un mod ignorant! Raed Arafat a mărturisit că nu este deloc mulțumit de ce se întâmplă în prezent, declarând că românii au început să ignore măsurile de siguranță recomandate.

Raed Arafat, despre creșterea uriașă a noilor cazuri de coronavirus

‘Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!’, a spus Raed Arafat vineri seară, 26 iunie, la Digi24.

Mai mult de atât, secretarul de stat în MAI îi îndeamnă pe cei care nu cred că acest virus este periculos să meargă să vorbească cu pacienții care au fost externați din spital.

‘Nu este o simplă gripă’

‘Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze. 

O parte dintre români au devenit neglijenți, nu se respectă reguli de bază. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respecta toate: avem poze de la terase cu mai mulți participanți, e clar că sunt prieteni diferiți care stau acolo și e foarte greu de reglat. Potrivit secretarului de stat, tinerii cred că este vorba de o glumă, după ce au auzit medici spunând că e o simplă gripă: „Am pierdut o parte din populația României care nu mai dă credibilitate autorității’,  a mai spus Arafat la Digi24.

Raed Arafat a mai precizat că România a reușit să evite un dezastru precum cel din Italia, acolo unde doctorii au decis cine se vindecă și cine nu

‘Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru’, a afirmat Arafat.

citește și...