Raed Arafat trage un semnal de alarmă. ”Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de terapie intensivă, va crește și numărul deceselor”

09.07.2020, 09:45
Raed Arafat trage un semnal de alarmă. ”Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de terapie intensivă, va crește și numărul deceselor”
Raed Arafat trage un semnal de alarmă. ”Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de terapie intensivă, va crește și numărul deceselor”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, trage un semnal de alarmă după creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România.

Raed Arafat a afirmat, la Digi24, că cu cât crește numărul pacienților cu coronavirus în secțiile de terapie intensivă, va crește și numărul deceselor.

„Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Acesta a afirmat că nu se pune problema ca anumite activități să fie din nou închise.

„Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat el.

”În ultimele zile am crescut cu vreo 30%”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a menționat că în ultimele 14 zile, numărul cazurilor de infectare a crescut cu 30%. El a insistat din nou asupra respectării măsurilor de protecție.

De asemenea, el a vorbit și despre campaniile de dezinformare lansate de diferite persoane în spațiul public pentru renunțarea la portul măștii.

„Ce este cert este că trendul este crescător, nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător, toate datele arată acest lucru. De aici, în ultimele 14 zile noi am crescut dacă nu greșesc cu vreo 30%. Deci asta este deja un semnal, adică trebuie controlată situația.

Singura modalitate de a controla fără măsuri restrictive pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare, adică am început să vedem oameni, personaje care n-au nimic cu medicina, mai avem și din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt din specialități despre care n-am ce să zic că n-au nicio relație cu partea asta, nici pe situații de urgență, nici pe urgență, nici pe virusologie, nici pe boli infecțioase, nici pe epidemiologie.

Dar vorbim de cei care au lansat niște campanii recent și care sunt cântăreți, am văzut, un om care se ocupă de modă și așa mai departe, și care fac niște campanii foarte bine aranjate, foarte bine regizate care țintesc o anumită categorie de populație.

Acum, întrebarea mea, de ce? De ce acum? De ce fac acest lucru? Și vii și pui egalitate între mască și sclavie. Pui egalitate între portul măștii și supunerea la dorințele statului. Deci trebuie să te împuternicești, trebuie să îți scoți masca. Deci astfel de campanii ajung la tineri, tinerii poate, o parte dintre ei, le cred, le văd și le aplică”, a mai declarat Raed Arafat pentru sursa citată.

citește și...