Managerul Spitalului Clinic Colentina, confirmat cu noul coronavirus

09.07.2020, 09:30
Managerul Spitalului Clinic Colentina, confirmat cu noul coronavirus
Managerul Spitalului Clinic Colentina, confirmat cu noul coronavirus

Managerul Spitalului Clinic Colentina, Remus Mihalcea, a foist testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat, miercuri seara, Grupul pentru Comunicare Strategică.

Remus Mihalcea se află, în acest moment, internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” și primește tratament. El are simptome ușoare, dar a făcut febră. Din câte se pare, dr. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Clinic Colentina, s-ar fi infectat în afara spitalului.

Potrivit click.ro, este al treilea caz când un manager de unitate sanitară este confirmat cu noul coronavirus, primul caz fiind al Alidei Moise, managerului Spitalului Gerota din Capitală. Un alt caz de manager de spital infectat este cel al fostului șef al Spitalului de Urgenţă din Focşani, Constantin Mîndrilă, care a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi.

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Vaslui

Șapte angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui au fost confirmați cu noul coronavirus miercuri. Ei nu fac parte din personalul medical, ci administrativ.

“Este vorba de personal din cadrul departamentului administrativ, sunt persoane angajate la Resurse Umane şi Contabilitate. Nu sunt cadre medicale. Abia am primit rezultatele, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, citată de Digi24.

Totul ar fi pornit după ce, săptămâna trecută, o asistentă de la Fizioterapie ar fi sărbătorit ieșirea la pensie, alături de colegii ei.

Record de infectări într-o singură zi în România

555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate miercuri, 8 iulie, în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 în România a ajuns la 1.817.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste pentru coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: Spitalul Clinic Colentina

citește și...