Raed Arafat, noi declarații după situația creată la Spitalul Foișor. ”Aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”

11.04.2021, 10:13
Raed Arafat, noi declarații după situația creată la Spitalul Foișor. ”Aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”
Raed Arafat, noi declarații după situații creată la Spitalul Foișor. ”Aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”

Raed Arafat a făcut noi declarații după evacuarea rapidă a Spitalului Foișor și transformarea acestuia de urgență în spital pentru pacienți cu coronavirus.

Aproximativ 90 de pacienți internați în Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost evacuați, vineri seară, după o decizie ce fusese aprobată cu doar câteva ore înainte de transformare în unitate suport COVID-19. Unii dintre pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală și transferați cu salvările sau cu mașinile personale. Transferul pacienţilor a provocat nemulţumiri în rândul oamenilor, iar la poarta spitalului au mers mai multe persoane să protesteze.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut noi declarații după evacuarea rapidă a Spitalului Foișor și transformarea acestuia de urgență în spital pentru pacienți Covid.

Raed Arafat, noi declarații după situația creată la Spitalul Foișor. ”Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut o nouă reacție pe Facebook, sâmbătă după-amiază, în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor din Capitală.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, a spus acesta, citat de Digi24.

„Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, cred că decizia ar fi luată din nou, așa cum a fost luată”, a completat Raed Arafat. ”Știu că s-a produs un disconfort, știu că multă lume vede acest lucru ca unul incorect față de pacienții care erau internați în Spitalul Foișor. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut, în condiții de normalitate poate putea să se desfășoare mult mai bine, dar în condiții de normalitate n-am ajunge să evacuăm un spital pentru a-l transforma în spital COVID”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...