Raed Arafat, despre un posibil al cincilea val al pandemiei. ”Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă”

09.10.2021, 12:11
Raed Arafat, despre un posibil al cincilea val al pandemiei. ”Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă”
Raed Arafat, despre un posibil al cincilea val al pandemiei. ”Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă”

Raed Arafat, șeful Depratemntului pentru Situații de Urgență, a făcut noi declarații legate de pandemia de coronavirus din țara noastră. Acesta a vorbit, printre altele, și despre un posibil val cinci al pandemiei. ”Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă”, a spus Raed Arafat.

Șeful departamentului pentru Situați de Urgență, Raed Arafat, nu exclude nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei de coronavirus.

Acesta a explicat că cei care nu se vaccinează rămân vulnerabili în fața apariției unor noi variante ale virusului. „Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat, despre un posibil al cincilea val al pandemiei. ”Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem”

Întrebat despre un posibil val cinci al pandemiei, raed Arafat a declarat: „Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă”.

”Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, a mai spus acesta.

Raed Arafat, despre măsurile luate în valul patru al pandemiei. ”Am suplimentat mașinile SMURD la maximul posibil. Am solicitat anularea concediilor de la Ambulanță ca să avem capacitatea maximă”

Raed Arafat a vorbit și despre măsurile care au fost luate pentru ca spitalele să poată face față valului patru al pandemiei de COVID-19.

“La Bucureștii noi, pe parcursul ultimelor săptămâni am suplimentat mașinile. Pentru testări, pentru că acolo este așteptarea de câteva zile, am adus mașini de la Pompieri, Dustere, nu trebuie să fie ambulanță, și am dat șoferi de la Pompieri din mai multe orașe din țară – sunt aproape 20 de echipe.

Am suplimentat mașinile SMURD la maximul posibil. Am solicitat anularea concediilor de la Ambulanță ca să avem capacitatea maximă. În fața Spitalului Universitar am construit aceste porturi medicale avansate de extindere a UPU ca să facem zone tampon pentru a prelua din ambulanțe.

Știu că colegii sunt sub o presiune maximă. Astăzi, aceeași măsură care este la Universitar și la Pantelimon am aplicat-o la Timișoara în fața UPU-ului, pentru că de acolo ne-au venit informații că a fost un timp de așteptare mai mare și am crescut capacitatea UPU-ului”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, conform sursei citate anterior.

 

citește și...