Raed Arafat, despre noua tulpină Omicron. ”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”

29.11.2021, 11:42
Raed Arafat, despre noua tulpină Omicron. ”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”
Raed Arafat, despre noua tulpină Omicron. ”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut declarații despre noua tulpină Omicron. Apariția tulpinii Omicron a făcut ca multe țări să se grăbească să restricționeze călătoriile din Africa de Sud. ”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”, a declarat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că noua tulpină Omicron se va răspândi în toată lumea și că nu poate fi oprită. Acesta a explicat că nu se discută despre închirerea granițelor Europei în fața noii variante Omicron, ci doar restricții pentru cetățenii care vin din zonele afectate de noua tulpină.

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limtare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare, a spus Raed Arafat, citat de Digi24.

Raed Arafat, despre noua tulpină Omicron. ”Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă”

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav… Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a ținut să precizeze și cât de importantă este vaccinarea: ”Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă. Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”.

 

 

citește și...