Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-COVID. ”Ce folosim noi va folosi toată Europa”

24.11.2020, 08:54
Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-COVID. ”Ce folosim noi va folosi toată Europa”
Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-COVID. ”Ce folosim noi va folosi toată Europa”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului din România, imediat ce vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel mondial.

Raed Arafat a declarat că lumea trebuie să știe că nu va fi folosit nimic care nu prezintă siguranță. “Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Șeful Departamentul a precizat că și el se va vaccina. “În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție”, a afirmat acesta.

Raed Arafat: ”Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că pentru a se întrerupe rata de răspândire a virsulșui este nevoia ca un procent d 60-70% din populație să fie vaccinată.

Raed Arafat susține că cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea va fi mai mare cu atât se va reveni mai repede la o viață normală.

“După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a completat el, conform sursei citate.

citește și...