Klaus Iohannis: ”Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară”

04.11.2020, 09:28
Klaus Iohannis: ”Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară”
Klaus Iohannis: ”Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară”

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul trimestru al anului viitor.

Klaus Iohannis a explicat, marți seară, că România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, atunci când acesta va fi disponibil. România va beneficia de 10 milioane de doze de vaccin. Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din domeniul sănătății și persoanele din categorii vulnerabile.

„Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, citat de Digi24.

258.437 de îmbolnăviri cu coronavirus în țara noastră

Marți, 3 noiembrie 2020, a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu coronavirus din România de la începerea pandemiei: 7.733 de noi îmbolnăviri.

Alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437. De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese – 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă – 974. Până astăzi, au decedat 7.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.305.309 teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 31.674 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.289 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.021 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 18 persoane. De la debutul pandemiei, 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...