Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19, după ce va ajunge în România. Cum va fi vaccinată populația

23.11.2020, 23:02
Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19, după ce va ajunge în România. Cum va fi vaccinată populația
Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19, după ce va ajunge în România. Cum va fi vaccinată populația/ foto: shutterstock

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că se va implica în vaccinarea populației anti COVID-19. În plus, MApN a precizat că va asigura securitatea și stocarea în condiții optime a dozelor de vaccin, imediat ce acestea vor ajunge în țara noastră. 

MApN a desemnat deja care vor fi centrele de depozitare a vaccinului împotriva coronavirusului, atât în București, cât și în țară.

Luni, 23 noiembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul unei ședințe de la Palatul Cotroceni că Ministerul Apărării Naționale are un rol important în campania de vaccinare anti COVID-19.

Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19

Potrivit DIGI24, au fost făcute publice centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C. Principalul centru va fi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, după care șase spitale militare de urgență: Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

Mai mult de atât, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

‘În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, a transmis MApN într-un comunicat.

Unde vor fi vaccinați românii

Vaccinul anti COVID-19 este așteptat să sosească în România până la finalul acestui an.

Președintele Klaus Iohannis a detaliat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

citește și...