Raed Arafat a lămurit lucrurile referitoare la purtarea măștii la plajă. Ce se întâmplă de la 1 iunie

12.05.2021, 15:59
Raed Arafat a lămurit lucrurile referitoare la purtarea măștii la plajă. Ce se întâmplă de la 1 iunie
foto: captura video

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat clar că la plajă nu va fi obligatorie masca de protecție, iar turiștii nu vor fi verificați dacă sunt vaccinați anti-COVID sau au fost testați. 

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre evenimentele organizate în aer liber și cele din interior.

„Fără discuție, și cu siguranță vor fi luate în considerare. La plajă de exemplu cu siguranță nu va fi obligatorie masca”, a declarat Raed Arafat, potrivit observatornews.ro.

Purtarea măștii la plajă nu va fi obligatorie

De la 1 iunie, șeful DSU a anunțat că vor fi luate alte măsuri de relaxare.

„Oamenii care vor pleca în excursii trebuie să fie atenți pentru că țările sunt foarte precaute: fie se cere certificat de vaccinare, fie se va cere testare, fie se va cere ceva care să dovedească că nu ești pozitiv, că ai fost bolnav în ultimele 90 de zile”, a mai spus Raed Arafat.

Florin Cîțu, premierul României, a spus că o condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri, ceea ce va fi verificat de autoritățile locale.

“Eliminarea măștii pe plajă, aici e consens, am venit cu condiția de distanțarea între șezlonguri, iar toți din industrie au fost de acord. Unele propuneri vizează direct industria turismului de pe litoral, să putem fi pe litoral fără mască, la restaurant și hotel ocupare 100% în anumite condiții. Am primit propuneri și soluții foarte bune pe care le vom discuta vineri în comitetul interministerial. Vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe la iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua de la 1 august”, a spus premierul, scrie DIGI24.

citește și...