Preparatul inedit pe care îl mănâncă Raed Arafat. ”Am aflat cu uimire”

10.05.2021, 12:09
Preparatul inedit pe care îl mănâncă Raed Arafat. ”Am aflat cu uimire”
Preparatul inedit pe care îl mănâncă Raed Arafat. ”Am aflat cu uimire”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost invitat la emisiunea pe care Mircea Dinescu o prezintă la postul de televiziune Prima TV.

Din luna martie, Mircea Dinescu realizează emisiunea “Poezie şi Delicateţuri” la postul de televiziune Prima TV. La cea mai recentă ediție, invitatul lui Mircea Dinescu a fost Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Pentru că Raed Arafat nu consumă carne, Mircea Dinescu i-a pregătiti acestuia scrumbie de Dunăre, orez, ştevie şi o salată de ciuperci pleurotus, relatează click.ro.

Mircea Dinescu s-a arătat surprins de înlocuitorul de carne pe care îl consumă Raed Arafat, respectiv proteina din mazăre. Șeful Departamentului pentru situații de urgență consumă mici din mazăre. “Domnul Arafat nu mănâncă carne, în schimb azi am aflat, cu uimire, că mănâncă carne… de mazăre”, a spus Mircea Dinescu. “Mititeii din mazăre se pregătesc la grătar, cum se pregătesc mititeii, burgerii, la fel, carnea tocată o puteți pregăti și cu sos pentru paste, și cu orice”, a explicat Raed Arafat.

Cine este Raed Arafat

Raed Arafat, în vârstă de 56 de ani, este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă.

Raed Arafat s-a născut în Damasc, capitala Siriei, dar a copilărit în orașul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina.

Raed Arafat a studiat limba română la Pitești, iar ulterior a urmat cursurile Universității de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj. Ulterior, acesta s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

În septembrie 1990, Raed Arafat  a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

În luna ianuarie a anului 2014, Raed Arafat a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne.

citește și...