Ce spune Raed Arafat despre relaxarea restricțiilor: ‘Primele măsuri de relaxare, după ce 30% din populaţie va fi vaccinată’

01.05.2021, 11:18
Ce spune Raed Arafat despre relaxarea restricțiilor: 'Primele măsuri de relaxare, după ce 30% din populaţie va fi vaccinată'
Ce spune Raed Arafat despre relaxarea restricțiilor: 'Primele măsuri de relaxare, după ce 30% din populaţie va fi vaccinată'

Raed Arafat a vorbit despre relaxarea restricţiilor începând cu data de 1 iunie! Șeful DSU a precizat că măsuri de relaxare precum deschiderea a cinematografelor, teatrelor sau a sălilor de spectacole, ar putea fi luate după ce 30% din populaţia României se va vaccina. 

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat într-o intervenţie la Digi 24.

Ce spune Raed Arafat despre relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie

Mai mult de atât, revenirea la normalitate şi măsurile de relaxare vor putea fi luate treptat, în etape, în funcţie de rata vaccinării şi numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19.

„Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a mai spus Arafat.

„Rata de vaccinare) este modalitatea prin care ne asigurăm revenirea la unele activităţi unde oamenii sunt împreună, unde e poate greu să se poarte mască tot timpul Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a mai declarat şeful DSU.

 

citește și...