Raed Arafat a explicat cum trebuie decalat programul angajaților începând de luni

07.11.2020, 15:56
Raed Arafat a explicat cum trebuie decalat programul angajaților începând de luni
Raed Arafat a explicat cum trebuie decalat programul angajaților începând de luni

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat cum trebuie decalat programul angajaților începând de luni, 9 noiembrie 2020, când vor intra în vigoare noi măsuri de restricție din cauza pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat a explicat cum trebuie pusă în aplicare prevederea care îi obligă pe angajatori să decaleze programul angajaților, începând de luni, 9 noiembrie. Companiile și instituțiile au obligația de a organiza munca fizică în telemuncă sau de a face un program eșalonat.

“Dacă e o instituție cu peste 50 de angajați, să împartă oamenii în 2 grupe. E o obligație legală. Ca să decalăm programul, ne interesează cei care vin cu mijloacele de transport în comun. Cei care vin pe cont propriu, îi lăsăm deoparte. Cei care vin cu transportul în comun se vor împărți. Un grup care începe la 8, de exemplu, următorul grup minimum o oră decalare, ca să plece mai târziu de acasă. Acest lucru va duce la reducerea numărului de oameni prezenți în mijloacele de transport. Angajatorii trebuie să facă această analiză și să împartă oamenii în 2 grupe. Depinde de natura instituției și a tipului de activitate, dar trebuie să existe minimum o oră la venire și la plecare”, a spus raed Arafat la Digi24.

Ce a declarat Raed Arafat despre restricțiile de circulație

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a detaliat și motivul pentru care vor exista restricții de circulație începând din data de 9 noiembrie 2020, între orele 23:00 și 5:00.

El a afirmat că se evită astfel ca tinerii să meargă la petreceri.

”În acest interval se mișcă foarte mult tinerii, ei se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, mai ales în timpul weekendului. Rațiunea între 23 și 5 este ca tinerii să nu mai umble în apartamente, pentru petreceri. În Spania a fost una dintre modalitățile de răspândire a virusului, s-a făcut analiză. Tinerii cumpărau produse și mergeau în apartamente. Impactul cel mai mare va fi în timpul weekendului”, a declarat Raed Arafat.

 

citește și...