Petrecerile private se vor desfășura în continuare în cadru restrâns și după 1 iunie. Precizările ministrului de Interne

30.05.2020, 15:38
Petrecerile private se vor desfășura în continuare în cadru restrâns și după 1 iunie. Precizările ministrului de Interne
Petrecerile private se vor desfășura în continuare în cadru restrâns și după 1 iunie. Precizările ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut, vineri, noi precizări despre măsurile de relaxare de la 1 iunie. Potrivit acestuia, petrecerile private se vor ține în continuare în cadru restrâns și după această dată.

Autoritățile au stabilit noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie. Se redeschid terasele, se pot susține concerte în aer liber cu un număr limitat de persoane, printre altele. Însă, în ceea ce privește petrecerile private, aceste evenimente se vor desfășura în continuare în cadru restrâns, potrivit declarațiilor ministrului de Interne, Marcel Vela.

„A fost aceeași condiție și înainte de 1 iunie și acum este, la petrecerile private în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar în spațiile închise, în apartament, maxim 8. Acum a rămas aceeași regulă pentru că nu s-a intervenit nici pe zona de evenimente private și nici pe numărul de participanți”, a declarat Marcel Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, potrivit stirileprotv.ro.

Interzis la activitățile în bazine sau piscine

Ministrul de Interne a mai precizat că la bazine și la piscine sunt interzise activitățile de la data de 1 iunie.

″În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a mai afirmat Marcel Vela.

“Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri”, a menționat ministrul de Interne.

Marcel Vela a ținut să precizeze că măsurile privind purtarea măștii și distanțarea socială trebuie respectate în contuinuare.

”Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală”.

citește și...