Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră pentru români! Ce restricții vrea să impună: ‘Voi propune sistarea evenimentelor private’

12.10.2020, 14:31
Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră pentru români! Ce restricții vrea să impună: 'Voi propune sistarea evenimentelor private'
Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră pentru români! Adio evenimente private: 'Voi propune sistarea evenimentelor private'

În ultimele zile, cazurile noi de coronavirus au crescut alarmant în România, motiv pentru care Ludovic Orban a anunțat că va aplica noi restricții în viitorul apropiat.

Luni, 12 octombrie, premierul României a spus că vrea sistarea petrecerilor și evenimentelor private, acestea fiind o sursă sigură de infectare cu COVID-19. Cel mai probabil, evenimentele se vor face cu un număr limitat de persoane, maximum 20.

Ludovic Orban a mai precizat că mulţi organizatori de evenimente nu respectă regulile de distanțare socială și că a văzut nunți unde oamenii nu purtau deloc mască. Într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban a transmis un mesaj dur cetățenilor.

Ludovic Orban: ‘Să nu se mai ducă la nunţi’

‘Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni, în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, în pieţe, în peroane, în staţii de aşteptate. Să nu se mai ducă la nunţi. E clar că pe baza analizei efectuate evenimentele private, petreceri, în fine, s-au închis nişte cluburi care funcţionau ilegal după o adevărată luptă a autorităţilor. Aţi văzut nunţi de 350-500 de oameni fără mască, ce încalcă flagrant regulile instituite. Trebuie să se protejeze, să păstreze distanţa fizică, să nu interacţioneze în apropiere, să păstreze igiena, să se spele de mâini cât se poate de des, să se dezinfecteze, toate regulile de protejare a sănătăţii pe care le prezentăm noi, dar mai ales specialiştii în domeniul sănătăţii de la începutul pandamiei. Din păcate, încă există mulţi oameni care ignoră aceste reguli şi iată că din păcate virusul nu iartă pe nimeni’, a afirmat Orban, scrie Digi24.

Ludovic Orban a mai spus că este posibil ca starea de alertă să fie prelungită în România.

‘Da, am să vă spun eu o restricţie pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă iau decizia respectivă, voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane. Deşi, vedeţi şi dumneavoastră, astăzi evenimentele se organizează cu 50 de persoane în spaţii închise şi 100 de persoane în spaţii exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi e posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private’, a explicat premierul Ludovic Orban.

citește și...