Putin intră în război cu Banksy după ce acesta a încercat să strângă bani pentru Ucraina devastată de război

24.12.2022, 17:01

Celebrul dar totuși anonimul artist Banksy s-a trezit în război cu statul rus și cu liderul său despotic Vladimir Putin după ce a încercat să ajute la strângerea de fonduri pentru Ucraina. Una dintre picturile murale ale artistului din Ucraina înfățișează un bărbat care seamănă cu președintele rus Vladimir Putin și care este răsturnat în timpul unui meci de judo cu un băiețel. Altele arată doi copii care folosesc o capcană metalică pentru tancuri pe post de balansoar și o gimnastă care face echilibristică pe o clădire avariată.

Armata cibernetică a lui Vlad a intrat în război cu artistul de stradă Banksy, în timp ce acesta încerca să strângă bani pentru ucrainenii devastați de război.

Graffitistul secretos vinde serigrafii pentru prima dată în ultimii opt ani pentru a ajuta populația sinistrată care luptă pentru libertatea lor împotriva huliganilor invadatorului rus, transmite dailystar.co.uk.

Putin intră în război cu Banksy după ce acesta a încercat să strângă bani pentru Ucraina devastată de război

Cincizeci dintre ele sunt puse la bătaie în cadrul unui concurs de loterie pe site-ul Fundației Legacy of War.

Dar organizația caritabilă a dezvăluit că a suferit mii de “atacuri ostile” în legătură cu vânzarea operelor de artă, în timp ce aproximativ un milion de fani au încercat să pună mâna pe o copie.
Se teme că indivizi ruși au bombardat site-ul ca răzbunare pentru poziția lui Banksy, un tânăr din Bristol, față de război, în încercarea de a-i anula eforturile.

Site-ul a primit peste 1 milion de solicitări

Site-ul a fost ținta a 3.500 de “atacuri” cibernetice după ce i-a încurajat pe fanii pictorului să cheltuiască 5.000 de lire sterline fiecare pentru un print.

Se spune că acestea au o “valoare de piață” între 50.000 și 100.000 de lire sterline și au determinat un număr mare de oameni din întreaga lume să se înscrie la loterie pentru a fi unul dintre cei 50 de oameni cărora li s-a oferit șansa de a cumpăra un desen.

Fundația Legacy of War a avertizat că va exista o întârziere în anunțarea potențialilor cumpărători ai stampei – care înfățișează un șoarece alb care zgârie cuvântul “fragil” pe o cutie de carton – după ce a fost pusă sub asediu.

Organizația caritabilă a spus într-o declarație pe site-ul său: “În prezent, analizăm înregistrările înregistrate și vom anunța în scurt timp solicitanții câștigători. Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră. Site-ul a primit peste 1 milion de solicitări (și 3.500 de atacuri ostile de la adrese IP rusești), așa că vă rugăm să aveți răbdare în această perioadă.”

De asemenea, a avertizat pe cei care doresc să cumpere o gravură a lui Banksy să fie atenți la potențialii escroci, în contextul în care există temeri că elemente necinstite ar putea să îi vizeze pe cei care doresc să ajute.

Acesta a spus: “Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați dacă orice e-mail care pretinde a fi de la noi este autentic înainte de a vă da banii.”

Toate încasările din vânzarea printurilor vor fi cheltuite pe vehicule pentru evacuarea cetățenilor din Ucraina și pentru asigurarea încălzirii comunităților.

Această acțiune are loc la doar câteva săptămâni după ce Banksy a dezvăluit șapte picturi murale în părți din Ucraina invadată care au fost devastate de războiul lui Putin.

Artistul a povestit anterior cum a fost inspirat să sprijine organizația caritabilă după ce a lucrat alături de una dintre echipele acesteia în țara est-europeană și aceasta i-a permis să folosească una dintre ambulanțele sale.

Banksy a declarat: “În Ucraina, am văzut o echipă a Legacy of War oferind asistență medicală, încălzitoare, apă proaspătă și o față prietenoasă unor oameni disperați într-o clădire bombardată. Mi-au împrumutat, de asemenea, una dintre ambulanțele lor pentru a lucra, care s-a dovedit a fi extrem de utilă atunci când o babushka [bunică în ucraineană] furioasă m-a găsit pictând pe clădirea ei și a chemat poliția. Cred că cel puțin ar trebui să strâng suficienți bani pentru a înlocui plăcuțele de înmatriculare de pe ambulanța pe care am încins-o.”

Banksy a folosit un tăietor de pizza ascuțit pentru a crea efectul de zgârietură pe printuri, care sunt toate semnate și numerotate, potrivit organizației caritabile.

Una dintre picturile murale ale artistului din Ucraina înfățișează un bărbat care seamănă cu președintele rus Vladimir Putin și care este răsturnat în timpul unui meci de judo cu un băiețel.

Altele arată doi copii care folosesc o capcană metalică pentru tancuri pe post de balansoar și o gimnastă care face echilibristică pe o clădire avariată.

 

citește și...