Purtătoarea de cuvânt a președintelui american Joe Biden, testată pozitiv cu Covid-19

01.11.2021, 11:04
Purtătoarea de cuvânt a președintelui american Joe Biden, testată pozitiv cu Covid-19
Purtătoarea de cuvânt a președintelui american Joe Biden, testată pozitiv cu Covid-19

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a anunţat duminică că a fost testată pozitiv cu COVID-19 la câteva zile după ce a decis să nu participe la călătoria europeană a preşedintelui american Joe Biden dat fiind că membrii familiei sale au contractat virusul.”Când l-am văzut ultima dată pe preşedinte marţi, eram aşezaţi afară la o distanţă de peste un metru şi purtam măşti”, a declarat aceasta.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că după ce a fost testată negativ de mai multe ori în timpul săptămânii, duminică rezultatul testului a fost pozitiv.

“Deşi nu am avut un contact personal apropiat cu preşedintele sau cu înalţi oficiali ai Casei Albe de miercuri şi am fost testată negativ timp de patru zile după ultimul contact, dezvălui testul pozitiv de astăzi de dragul transparenţei”, a mai explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt al președintelui american Joe Biden, testată pozitiv cu Covid-19. Are simtome ușoare și lucrează de acasă

“Când l-am văzut ultima dată pe preşedinte marţi, eram aşezaţi afară la o distanţă de peste un metru şi purtam măşti”, a mai spus purtătoarea de cuvânt. Jen Psaki a mai spus că, datorită vaccinului, are doar simptome uşoare şi lucrează de acasă, adăugând că va rămâne în carantină timp de zece zile după care va face un alt test înainte de a reveni la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, aflat duminică la Roma pentru summitul G20 şi luni la Glasgow pentru summitul COP26 privind schimbările climatice, a primit doza de rapel a unui vaccin anti-COVID-19 în luna septembrie. Statele Unite au înregistrat peste 745.000 de decese din cauza pandemiei de coronavirus.

FOTO: Hepta

citește și...