Pulpă de miel cu hamsii, usturoi și rozmarin. Una dintre cele mai bune rețete din toate timpurile

22.04.2022, 19:11

Mielul de Paște este felul principal perfect pentru cina de Paște. Este extrem de suculent, aromat și destul de ușor de preparat. Rețeta este îmbogățită cu aromele italiene clasice: hamsii, rozmarin și usturoi.

Paștele poate fi o perioadă incredibil de stresantă pentru a găti. Nu mai căutați alte feluri de mâncare de gătit. Încercați mâncăruri precum salata clasică de boeuf. Sau încercați să faceți miel prăjit cu hamsii, usturoi și rozmarin.

Mirosul de ierburi, usturoi și hamsii, unul dintre cele mai bune mirosuri de mâncare din toate timpurile. Mielul și hamsia, oricât de ciudat ar părea, au fost făcute unul pentru celălalt.

 

Ingrediente

  • 2 kg pulpă de miel
  • 1 lingura fulgi de sare de mare
  • 80 g unt, moale
  • 8 căței de usturoi, 4 zdrobiți și 4 tăiați tocat fin
  • 2 linguri de rozmarin
  • 5 fileuri de hamsii in ulei de masline, scurse
  • 1 lămâie, tăiată la jumătate și 1⁄2 suc
  •  1/4 lingurita boabe de piper negru
  • 2 cepe roșii, tăiate în sferturi
  • 300 ml vin alb
  • cartofi fripți și legume, de servit

Mod de preparare

PASUL 1
Scoateți mielul de la frigider cu 1 oră înainte de a fi gătit și tăiați pielea cu un cuțit ascuțit. Presărați peste tot cu sare de mare, frecând-o în mijlocul bucăților.
PASUL 2
Puneți untul, cățeii de usturoi zdrobiți, rozmarinul și anșoa într-un blender și amestecați până se omogenizează. Transferați într-un bol, adăugați sucul de lămâie și piper negru și amestecați pentru a se combina. Frecați mielul cu untul, fileurile de hamsii si rozmarin pentru a se acoperi uniform.
PASUL 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C. Pune ceapa roșie, usturoiul rămas și jumătate de lămâie într-o tavă și pune mielul deasupra. Se prăjește timp de 30 de minute. Scoateți mielul din cuptor, ungeți cu sucul din tigaie și turnați vinul în fundul formei. Coborâți cuptorul la 200C/ventilator 180C. Se mai coace încă 30 de minute. Se pune mielul pe o farfurie, se unge din nou cu vinul unt, se acopera si se odihneste 30 de minute. Transferați mielul pe o placă și tăiați. Serviți cu sucuri din tigaie, cartofi fripți și legume, dacă doriți.