Cum se vopsesc ouăle de Paște. Ingredientele din bucătărie care pot fi folosite

20.04.2022, 21:25
Cum se vopsesc ouăle de Paște. Ingredientele din bucătărie care pot fi folosite

Bucătăria ta este plină de vopsele naturale. Produsele alimentare comune, cum ar fi varza roșie, coaja de ceapă și cafeaua pot fi folosite pentru a transforma ouăle albe simple într-un curcubeu de culori. Copiilor le va plăcea în special să descopere toate culorile diferite pe care le pot crea – lăsați-i să experimenteze folosind ouă fierte și boluri cu coloranți naturali.

Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție îndrăgită și una dintre cele mai distractive meșteșuguri de Paște de împărtășit copiilor de toate vârstele. Dar, dacă sunteți dezamăgit de substanțele chimice din colorantul de ouă de Paște cumpărat din magazin, încercați aceste opțiuni naturale.

Fiecare are un colorant – o legumă, un suc de fructe sau un condiment – care dă culoare ouălor fierte tari.

 

Roșu

Pentru a obține ouă roșii naturale ai nevoie de 1/2 kg de ceapă roșie, 350 ml de apă și 3 linguri de oțet. Fierbe ceapa în apă, iar după ce apă a mai scăzut și s-a colorat puternic, adaugă oțetul și ouăle degresate, apoi lasă-le să fiarbă 5-8 minute.

Portocaliu

Pentru ouă portocalii, folosește exact aceleași instrucțiuni, însă înlocuiește foile de ceapă roșie cu cele de ceapă galbenă. Dacă vrei o culoare mai intensă, lasă apă să scadă mai mult.

Galben

Dacă vrei să vopsești ouăle într-o nuanță naturală de galben, tot ce trebuie să faci este să pregătești un amestec de 120 ml apă fierbinte, 2 linguri de oțet și 3 linguri de turmeric (sau curcumă). Lasă ouăle deja fierte în amestec timp de 30-60 de minute, sau dacă e necesar, prelungește timpul până obții nuanță dorită.

Albastru

Deși sună contraintuitiv, poți obține o nuanță de albastru superbă și naturală în același timp, folosind varză roșie. Combină 350 ml de apă cu 3 linguri de oțet și o jumătate de varză, tăiată bucățele. Fierbe compoziția până când apa se colorează foarte intens, adaugă ouăle deja fierte, stinge focul și lasă-le pentru 60-80 de minute, sau până când obții culoarea dorită.

Violet

Combină 350 ml de apă clocotită cu 3 linguri de oțet și 50-80 g afine. Lasă amestecul să infuzeze și pune ouăle deja fierte în vopseaua naturală, de unde le scoți abia după 30-60 de minute, sau după ce ai ajuns la culoarea dorită.

Verde

După ce ai vopsit ouăle galbene cu turmeric și pe cele violet cu afine, combină cele două amestecuri și obții vopseaua naturală cu care colorezi ouăle verzi! E nevoie să reincalzesti amestecul nou obținut, apoi să adaugi ouăle deja fierte în vopsea. Verdele va fi unul crud, primavaratic, perfect pentru perioada Sărbătorilor de Paște!

citește și...