Prognoza meteo, 9 martie 2022. Un val de aer polar lovește România

09.03.2022, 13:45
Prognoza meteo, 9 martie 2022. Un val de aer polar lovește România
Nu scăpăm de iarnă: vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Zonele în care vor fi ninsori abundente / foto: pixabay

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 9 martie 2022. Potrivit noii prognoze meteo, un val de aer polar lovește România.  Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până sâmbătă, 12 martie. Cum va fi vremea în București.

Vremea continuă să se mențină destul de rece în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile sunt sub normalul acestei perioade.

Astăzi ninge aproape peste tot, inclusiv în București. Temperaturile vor scădea miercuri în toată țara, vremea fiind deosebit de rece pentru această perioadă.

Vremea în țară

Meteorologii anunță astăzi precipitații slabe sub formă de ninsoare și lapoviță în Moldova, Muntenia, Transilvania și Oltenia și precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane înalte.

Vântul va sufla slab și moderat, iar pe arii restrânse vântul va prezenta unele intensificări în special în nord-estul și vestul țării. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între -1 și 7 grade Celsius, în timp ce valorile termice minime se vor încadra între -10 și -2 grade.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi geroasă la jumătatea acestei săptămâni, în București.

Pe  timpul zilei, temperaturile vor fi cuprinse între -4 și 3 grade Celsius. Conform ANM, vor fi urma zile cu temperaturi mult sub media climatologică pentru această perioadă, termometrele indicând pentru această zonă și -7 grade Celsius.

In următoarele zile se aşteaptă ger şi ninsori slabe. Minimele vor coborî până la minus 14 grade Celsius.

In intervalul 9 – 12 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade Celsius.

citește și...