Prognoza meteo 28 noiembrie 2021. Un val de aer polar va lovi România. Cum va fi vremea duminică

27.11.2021, 20:57
Prognoza meteo 28 noiembrie 2021. Un val de aer polar va lovi România. Cum va fi vremea duminică

ANM a anunțat prognoza meteo pentru dumincă, 28 noiembrie 2021. Iată cum va fi vremea în ultima zi a săptămânii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru duminică, 28 noiembrie. Astfel, vremea va deveni mult mai caldă decât ar fi normal la această dată calendaristică.

În regiunile din partea de vest a ţãrii cerul se va înnora treptat şi aria ploilor va fi în extindere, mai ales din orele amiezii. Pe alocuri precipitaţiile vor fi moderate cantitativ.

Vremea la munte

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţã. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile pe suprafeţe mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri susţinute pe crestele montane, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali, dar izolat şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului, mai ales în Banat şi Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 9 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

Vremea în București

În Capitală, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu ceaţa dimineaţa, dar cu înnorari şi posibil ploi slabe, spre seară.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de în jur de 16 grade, iar cea minimă se va situa între 6 și 8 grade.

Iată ce temperaturi ne așteaptă duminică și în alte orașe:
Brașov: 12 grade
Iași: 12 grade
Cluj Napoca: 11 grade
Constanța: 14 grade
Bacău: 12 grade
Timișoara: 14 grade
Oradea: 13 grade
Sibiu: 13 grade
Giurgiu: 14 grade
Galați: 14 grade
Arad: 14 grade
Piatra Neamț: 13 grade
Târgu Mureș: 12 grade
Ploiești: 14 grade
Pitești: 13 grade

Prognoza meteo 28 noiembrie – 1 decembrie 2021

“O masă de aer polar este în extindere peste mare parte din România, iar de luni şi la noi va determina o scădere mare a valorilor termice.

Vom trece de la o vreme deosebit de caldă la una rece. Temperaturile maime se vor situa între 0-1 şi 7 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni.

Temperaturile minime vor deveni negative.

Luni spre marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, în toată ţara, iar pe 1 decembrie, va fi destul de rece.

Peste zi, temperaturile nu vor creşte foarte mult şi se vor asocia cu intensificări ale vântului şi vor fi scăzute”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, sâmbătă, la Antena 3.

citește și...