Prognoza meteo de 1 martie. Cum va fi vremea la început de primăvară în România

28.02.2022, 22:06
Prognoza meteo de 1 martie. Cum va fi vremea la început de primăvară în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză meteo pentru 1 martie. Vremea va fi rece pentru această perioadă din calendar, în cea mai mare parte a ţării,  dar mai ales în cele din jumătatea de est. Temperaturile sunt mai scăzute fata de săptămânile anterioare. Iată prognoza meteo pentru 1 martie. 

La noapte vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local la munte și pe arii restrânse în centru.  Va ninge, dar în Oltenia și Muntenia, vor fi și intervale în care, pe suprafețe mici va fi și lapoviță și trecător ploaie, iar în zona litoralului și a deltei, precipitațiile vor fi mixte.

În sud-est cantitățile de precipitații vor depăși 10…15 l/mp, iar în Dobrogea continentală, stratul de zăpadă depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări în estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali, cu viteze în general de 45…55 km/h și local va fi viscol, iar pe litoral și în deltă rafalele vor depăși 80 km/h. În celelalte regiuni, vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 1 grad.

Vremea în țară

Vor fi precipitaţii în regiunile extracarpatice, local la munte şi pe arii restrânse în centru. Va ninge, exceptând Oltenia, precum şi în zona litoralului şi a deltei, unde precipitaţiile vor fi mixte. Se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în regiunile estice şi sud-estice şi în zona montană înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -2 şi 7 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova, iar cele minime între -7 şi 0 grade.

Vremea 1 martie în Capitală

Trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în primele ore ale intervalului. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Temporar va ninge, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

citește și...