Profesorul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va opri ce vine din fața noastră”

09.07.2020, 10:41
Profesorul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va opri ce vine din fața noastră”
Profesorul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va opri ce vine din fața noastră”

Profesorul dr. Adrian Streinu Cercel a explicat cât de importantă este purtarea măștii de protecție în această perioadă când cazurile de infectare cu coronavirus au crescut foarte mult pe teritoriul țării noastre.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat cât de eficientă este masca de protecție, cum trebuie aceasta purtată și când trebuie schimbată.

“Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii.

Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a declarat binecunoscutul medic la emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la postul de televiziune Antena 3.

Record de infectări într-o singură zi în România

555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate miercuri, 8 iulie, în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 în România a ajuns la 1.817.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste pentru coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

citește și...